حجت الاسلام والمسلمین طی گفتگویی با هفته نامه «طلوع صبح» به سئوالات مختلفی پاسخ داد.
استاد برجسته اخلاق در گفتگو با این هفته نامه در رابطه با سابقه ی آشنایی آیت الله هاشمی با امام خمینی (ره) گفت: قدیمیترین اخوندی که در خانهی اقای خمینی رفت و امد داشت، آیت الله هاشمی بود. این موضوع به زمانی باز می گردد که کمتر کسی امام را می شناخت. در مقابل منزل امام خمینی منزل عمه ی ما بود، الان هم هست، اقای هاشمی در همان خانه زندگی می کرد. سال ۴۰ که آقای بروجردی فوت کرد، تنها اخوندی که با هشت نفر دیگر سراغ امام خمینی رفتند تا بگویندایشا نرساله بدهند،آقای هاشمی بودند و بقیه خبری نداشتند.
برخی از محورهای این مصاحبه در زیر می آید:
ما در خبرگان افراد باهوش، دانا و توانمند احتیاج داریم نه پیرهای ناتوان. امیدوارم پیرهای توانمند بیایند. خواهش می کنم برخی از آقایان برای خبرگان نیایند، نه برای اینکه قبولشان ندارم،برای اینکهاثر گذاری و یا توان لازم را ندارند. بنابراین بهتر است که تشریف نیاورند تا نه خودشان را اذیت کنند و نه لطمه به شانیت خبرگان.
من نمی توانم برای انتخابات مجلس شورای اسلامی کاندیدا شوم، چراکه بیش از ۷۵ سال، سن دارم، اما در مورد خبرگان فعلا در حال بررسی هستم. البته من هرجا دیده ام که فردی بهتر وجود دارد، و یا توان کافی برای ان پست را ندارم کنار کشیده ام.
من ملاقات هایی با سیدحسن خمینی داشته ام. وی فردی با هوش، درس خوانده و بدون تکبر ولی با عزت نفس است و البته وارثت اخلاقی جدش را دارد. ایشان ویژگیهای خوبی دارند واگر کاندیدا شوند مفید خواهند بود ، مردم را به ایشان علاقمند دیدم . البته بخشی از ان به نام امام خمینی است ولی بخشی هم به اخلاق و منش خود ایشان بر می گردد. حاج حسن آقا مرید و دوست اقاست. پدرشان چه تجلیلی کرد از«آقا».این مسائل را مردم نباید فراموش کنند،این همان تفرقه افکنی است. زمانی که آن توهین ها بر سر مزار امام به حسن آقا شد، رهبری، ایشان را جلوی مردم بغل گرفت تا مردم بدانند ایشان یار رهبری است و من در سید حسن توجه و ارادت به رهبری را یافته ام
قدیمیترین اخوندی که در خانه ی امام خمینی رفت و امد داشت، آیت الله هاشمی بود. این موضوع به زمانی باز می گردد که کمتر کسی امام را می شناخت. در مقابل منزل امام خمینی منزل عمه ی ما بود، الان هم هست، اقای هاشمی در همان خانه زندگی می کرد. سال ۴۰ که آقای بروجردی فوت کرد، تنها اخوندی که با هشت نفر دیگر سراغ امام خمینی رفتند تا بگویند ایشان رساله بدهند،آقای هاشمی بودند و بقیه خبری نداشتند.
اصلا بر فرض که نپذیرفتند؛ این ماجرابه ۲ سال قبل از پیروزی انقلاب بازمی گردد، اقای هاشمی سال ها پیشاز آنهم،درخواست کمک داده بود؛ آن زمانها چرا نیامدند؟نپذیرفتن این درخواست،کار زشتی بوده و خوب نبوده است.انقلاب نیازمند بسیاری از امور بود، این سخناننشان می دهد که ایشان اصلا با انقلاب آشنا نبوده است.
راحت بگویم،آقای مصباح چون سابقه سیاسی انقلابی نداشتند مخالفت می کردند ولی ازنظر حوزوی علمی ایشان فردی محترم است ایشان عنوان علامه دارد و افتخار حوزه و درس و بحث هستند حرمت علمی ایشان باید کاملا حفظ شود ولی در مسایل انقلابی چرخش داشتند و در تخیلات بسر می بردند و ایشان اگاه نیستند و حتی در مسایل روز کشور هم مطالبی میگویند و تغییر موضع میدهند باور میکنید دلم می سوزد مطالب ٨۴ تا ٩٢ و ٩٣ ایشان را در عالم سیاست برسی کنید، این بسیار نگران کننده است.
تنها کسی که صادقانه دلش برای رهبری می سوزد و ایشان را دوستدارد، آقای هاشمی است. اقای هاشمی چندین بار گفته است، در جایی که اختلاف سیاسی وجود دارد، من تابع رهبری هستم. ایشان چندین بار این را گفته اند. آیت الله هاشمی همیشه رهبری را دوست داشته و الان هم دوست دارد. من به جرات می گویم امروز بهترین دوست آیت الله خامنه ای که دروغ نگوید و دلش برای ایشان بتپد اقای هاشمی است. بنده آقای هاشمی را کاملا می شناسم ومی دانم که ایشان انقلاب را دوست دارد. من در ملاقات های خصوصی ارادت و توجه ایشان به رهبری را کامل دیده ام.