انتخابات در هر کشوری ، بیانگر دمکراتیک بودن حکومت آن و نشانه اراده و عزم ملت برای گزینش افراد شایسته جهت ارائه خدمات مطلوب به شهروندان است و به سخن دیگر گزینش اصلح برای اداره امور .
انتخابات ۲۹ اردیبهشت از این حیث ، حاوی پیام مهمی برای منتخبین شورای اسلامی کلانشهر تبریز بود . ذیلا به برخی از مطالبات مردم ، که بایستی از سوی اعضاء شورای پنجم جدی گرفته و تحت هر شرایطی پیگیری شود ، اشاره می گردد .
یک – از بیست و یک نفر اعضاء قبلی که بجز یکنفر ، که به احترام مردم کاندیدای شورا نشد ، ۱۸ نفر آنان از سوی مردم جواب منفی گرفتند ، که نشانگر عدم رضایت مردم از عملکرد شورای قبلی و مدیریت شهری بود .
دو – ” لیست امید ” با ۸ نفر منتخب حایز اکثریت بود ، که گویای ” نگاه مردم ” به سوی اصلاح و تغییر است .
سه – درانتخابات یاد شده ، نقش اشخاصی که خود را قیم مردم دانسته و مدیران نا لایق را به مدیریت شهری تحمیل کرده بودند ، بی تاثیر بود .
حال که انتخابات پایان یافته و اعضاء شورای پنجم مشخص شدند و خواست مردم برای منتخبین کاملا واضح و مبرهن گشته و با توجه به موارد مذکور ، اینک نوبت منتخبین است که با در نظر گرفتن خواست مردم ، بدون واهمه از فشارهای موجود ، که برای تطهیر مدیران شهری فعلی از هیچ کوششی دریغ نکرده و همواره در تلاشند بار دیگر آنان را برای مدیریت شهری به مردم تحمیل کنند ، دست به تغییرات مهمی در اداره شهر زده و صالحان را برای خدمت به مردم انتخاب کنند .
ذهن کنشگر مردم در پی سوالاتی از مدیران شهری است که بایستی به صورت شفاف و روشن پاسخ داده شود و ازاعضاء جدید شورا نیز انتظار می رود با مد نظر قرار دادن این سوالات ، نقش جدی در گرفتن پاسخ سوالات مردم از مدیریت فعلی شهر
، ایفا نماید .
نمونه این سوالات که می تواند زمینه ساز روشن شدن ابعاد گسترده ای از تخلفات در مدیریت شهری باشد را ، می تواند چنین برشمرد .
۱ – رقم وام اخذ شده از بانک شهر با ذکر در صد و محل هزینه کرد و رقم کنونی وام با احتساب سود و میزان مانده وام و سود
۲ – رقم پروژه هایی که با شیوه ” ترک تشریفات ” به پیمانکاران ” خاص ” واگذار شده ، از جمله پروژه میدان آذربایجان ، که گفته میشود حدود سی میلیارد تومان از پول ملت به صورت ” شمع بتونی ” زیر خاک مدفون است
۳– رقم دقیق فروش و واگذاری املاک و دارایی های شهرداری در طول چهار سال گذشته
۴ – مقایسه اموال و املاک موجود ( واقعی ) شهرداری هنگام تحویل گرفتن در چهار سال پیش با اموال و املاک کنونی
۵– میزان زمین های واگذاری به ادارات ، نهادها و سازمانهای دولتی با ذکر نام سازمان یا اداره و همچنین نحوه و دلیل واگذاری
۶ – نقش ” آقازاده ” ها در واگذاری برخی پروژه های عمرانی و مشارکتی
البته در مورد عملکرد شهرداری و رئیس شورای شهر تبریز در چهار سال گذشته سوالات فراوانی ، از جمله : پروژه های پر ابهام ، مثل پروژه احداث مرکز همایش های بین المللی در خاوران – پروژه روگذر افلاک نما ، پروژه ” آیتا ” ، قراردادهای آسفالت سطح شهر ، خرید و فروش پست های کلیدی ، میزان تحقق پروژه ها ، تعداد نیروهای استخدامی ، سفرهای خارجی و دلایل آن
، دلایل برگزاری جلسات اعضاء شورا غیر از محل مشخص ، عزل و نصب های غیر متعارف مدیران ، سکوت در برابر تخلفات و ….. وجود دارد که آنرا به نوشته بعدی موکول می کنیم .