روزنامه نگار امریکایی Bridey Heing در مقاله تازه ای تحت عنوان “کاپیتان کارهای نامعقول و غیر عاقلانه بار دیگر می خواهد برای انتخابات ریاست جمهوری نامزد شود” محمود احمدی نژاد را با دونالد ترامپ نامزد جنجالی حزب جمهوریخواه مقایسه کرده است.
این روزنامه نگار مستقر در واشنگتن در مقاله اش در سایت good.is می نویسد:”امریکا تنها کشوری نیست که خود را برای انتخابات و تغییر بازی سیاست آماده می کند. در ایران نیز تقریبا یک سال دیگر انتخابات ریاست جمهوری برگزار خواهد شد. شایعاتی مطرح شده اند در این باره که یک چهره بسیار آشنا ممکن است دوباره در مبارزات انتخاباتی حضور یابد: محمود احمدی نژاد رییس جمهوری سابق. خوبست که به یاد بیاوریم او در دوران ریاست جمهوری خود چه کرد. او در ابتدا شهردار تهران بود و زمانی که برای نخستین بار در انتخابات سال ۲۰۰۵ میلادی پیروز شد کاملا رویه عملگرایانه روسای جمهوری پیشین آیت الله هاشمی رفسنجانی و رییس دولت اصلاحات را تغییر داد. احمدی نژاد در ابتدا کمتر شناخته شده بود. اما به سرعت در رسانه ها مطرح شد. او سیاستی پوپولیستی را انتخاب کرده بود. نامش در عرصه های بین المللی با انکار هولوکاست و شعارهای دائمی اش مبنی بر لزوم نابودی اسرائیل طنین افکن شده بود. او حرف های آتشین می زد. هم چنین حرف های جالبی هم می گفت برای مثال، او گفته بود که در ایران همجسنگرایی وجود ندارد. در داخل کشور نیز او با مقام های اصلاح طلب درگیر شده بود. واقعیت آن است که در میان اصولگرایان نیز منتقدان زیادی داشت. حقیقت این است که هیچ کس او را دوست نداشت. او در انتخابات سال ۲۰۰۹ میلادی اشتباهات زیادی کرد. او سخنرانی های آتشینی را علیه رقبای انتخاباتی خود کرد و فضا را ملتهب تر کرد. برخورد او با معترضان به نتیجه انتخابات نیز تند بود. اما پس از بهار عربی در سال ۲۰۰۱ میلادی در مطنقه او متوجه برخی از مسائل شد. در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۳ میلادی حسن روحانی با وعده برابر جنسیتی بیش تر میان زن و مرد و کمک به ثبات اقتصادی و بهبود وضعیت معیشتی و اعتدال در سیاست خارجی موج گسترده ای حمایت مردمی را کسب کرد. احمدی نژاد پس از پایان دوران ریاست جمهوری اش به آموزش رشته مهندسی بازگشت. اما اکنون زمزمه های دیگری به گوش می رسد”.
به گزارش خرداد، این روزنامه نگار در ادامه می نویسد:”در ایران قانون نامزدی دوباره رییس جمهوری پیشین کمی متفاوت است. رییس جمهوری که دو دوره بر مسند قدرت بوده است پس از یک دوره کناره گیری از رقابت ها می تواند دوباره در انتخابات شرکت کند. در نتیجه، در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۷ میلادی احمدی نژاد قادر به نامزدی دوباره خواهد بود. واقعیت اما آن است که او در میان متحدان سابق خویش هم جایگاهی ندارد”.
این روزنامه نگار در ادامه اشاره می کند که آن چه احمدی نژاد خوب می داند چگونگی استفاده از کلمات است و در این باره می نویسد:”او در ایران به عنوان نامزدی مشابه ترامپ شناخته می شود. همان گونه که ترامپ در سخنرانی های خود می گوید خواستار امریکایی دوباره با عظمت و بزرگ است احمدی نژاد نیز در سخنرانی هایش می گوید که خواستار ساخت ایرانی بزرگ است. او ادعا می کند که می تواند همه چیز را در مسیری درست قرار دهد”.
این روزنامه نگار در ادامه اشاره می کند که علیرغم میل باطنی احمدی نژاد برای حضور دوباره در رقابت های انتخاباتی روند انتخابات ایران پیچیده است و در این باره می نویسد:”آماده سازی برای انتخابات به احتمال زیاد از اواخر بهار آغاز خواهد شد. بخشی از این آماده سازی شامل بررسی صلاحیت نامزدها توسط شورای نگهبان است. در این میان احمدی نژاد باید منتظر باشد که ببیند آن شورا درباره گذشته اش چه نظری خواهد داشت”.
او با اشاره به این که در انتخابات اخیر پارلمان اصللاح طلبان و میانه روها پیروز اصلی میدان بودند و محافظه کاران به حاشیه رانده شدند می نویسد:”اکنون پس از انتخابات موفقیت امیز برای روحانی و توافق هسته ای و لغو تحریم ها او تمرکزش را معطوف به مسائل داخلی و دادن وعده فرصت های اقتصادی بیش تر به خصوص برای زنان کرده است. او و متحدانش اکنون در ایران محبوب هستند و جهان نیز رویکرد بهتری نسبت به ایران در مقایسه با دوران احمدی نژاد دارد”.
این روزنامه نگار در ادامه اشاره می کند که رقابت در چنین شرایطی برای احمدی نژاد کار دشواری خواهد بود و در این باره می نویسد:”او باید به دنبال جلب نظر مساعد هوادارانش در مناطق بیش تر روستایی، سنت گراتر و مذهبی تر بپردازد اما به احتمال زیاد او کار سختی پیش رو خواهد داشت و براحتی سال ۲۰۰۵ میلادی نمی تواند هوادارانی کسب کند. او ترامپ ایران خواهد بود. اگر او به قدرت بازگردد همه چیز وارونه خواهد شد. این عجیب و غریب ترین رویداد خواهد بود”.