پژمان پارسی پور: اوایل دی ماه سال گذشته بود که “خرداد” به عنوان نخستین رسانه گزارش داد که هفته نامه یالثارات که پیش تر از سوی هیئت نظارت بر مطبوعات تذکر گرفته بود در شماره آن زمان خود در بخش “سخن نخست” تحت عنوان “در آستانه سرمنزل” ضمن لیبرال خواندن حسن روحانی رییس جمهوری به طور آشکار به معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده توهین کرد.
به گزارش خرداد، یالثارات در آن زمان درباره خانم شهین دخت مولاوردی معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده با لحنی زشت نوشته بود:”از دیدگاه لیبرالی رییس جمهور فعلی، قبیح ترین و نارواترین کار آنست که عده ای امر به معروف را علیه زنان لاابالی و بی حیا و بی حجاب به کار گیرند و حرف ثابت او همانست که اخیرا آن زن فمینیست عضو ارشد تشکیلات برانداز و منحل شده مشارکت ابراز داشت: دولت با برخورد با زنان (ولو با عریانی کامل اشکار شوند) مخالف است. البته این زن کذایی در ادعای خود صادق است و مگر آن زن مفلوک همپالگی سابق همین شخص نبود که شب هنگام لخت و عریان در محله های لندن ظاهر شد و مورد تجاوز سه تن از اوباش انگلیسی قرار گرفت و هم اینک روحانی همپالگی همان “بدتر از فاحشه معروفه در دنیا” را می خواهد بر گردن زنان ما مسلط کند به نام خانم معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده !”
خانم مولاوردی در پاسخ به این اهانت آشکار نوشت:” با نام و یاد خدا. سلام دوستان. امشب برای گذاشتن این پست خیلی با خودم کلنجار رفتم. از یک طرف به توصیه بزرگان و دوستان بیم داشتم این موضوع بها دادن به نشریهای تلقی شود که خوانندگان آن در خوشبینانهترین حالت به تعداد انگشتان دو دست هم نمیرسد و کافی است در پاسخ با عرض سلامی عبور کنم، از طرف دیگر هر چند برای چندمین بار هر آنچه که لایق خودشان است در این نشریه به اینجانب نسبت داده میشود اما این بار قلم را به الفاظ شنیعی آلوده کردهاند که حتی در تاریخ روزنامهنگاری قبل از انقلاب هم بیسابقه است”.
در مقابل اما مسئولان یالثارات نه تنها از اشتباه مرتکب شده ابراز شرمساری نکردند که از کار خود دفاع نیز کرده بودند. به دنبال این نوع واکنش یالثارات با شکایت دولت مواجه شد و هیئت نظارت بر مطبوعات مجوز آن نشریه را لغو کرد اما با نهایت تعجب پس از گذشت نزدیک به سه ماه در اخبار روزهای اخیر آمده است که با دستور قضایی این نشریه به طور موقت چاپ می شود.
انتشار دوباره یالثارات که همواره خط مشی تندروانه ای در قبال چهره های سیاسی و فرهنگی کشور داشته در حالی صورت می گیرد که بسیاری از نشریات اصلاح طلب و مستقل در طول سالیان گذشته در بسیاری از موارد حتی بدون دریافت تذکر نه تنها توقیف که با لغو مجوز مواجه شده اند.
مصونیت “یالثارات”؟
در اینجا این پرسش مطرح می شود که علیرغم آن که دولت تدبیر رو امید وعده حاکمیت اعتدال و میانه روی را در امور مختلف کشور داده است چرا یالثارات با خط مشی افراطی خود بار دیگر امکان انتشار پیدا کرده است؟ آیا این نشریه و مسئولان از مصونیت خاصی برخوردار هستند؟
برای درک این موضوع باید دید که کسانی که یالثارات را اداره می کنند در عرصه سیاسی و اجتماعی چه عملکردی از خود نشان داده اند و چه مواضعی دارند.
“عبدالحمید محتشم” مدیرمسئول یالثارات الحسین و دبیرکل انصار حزب الله پیش تر در سال ۹۳ خورشیدی در مصاحبه ای با خبرگزاری ایسنا علاوه بر طرح این ادعا که جایگاه انصار حزب الله در اصل هشتم قانون اساسی ذکر شده است در پاسخ به این پرسش که آیا انصار حزب الله دارای نوعی مصونیت است و این که چرا برخوردی از سوی نیروی انتظامی با اعضای آن صورت نمی گیرد گفت:” اگر انصار جایی اغتشاش کند و آغازگر این اغتشاش باشد آن موقع بیایند و بگویند که انصار نیرویی است که مصونیت دارد، ولی در این قضایا افرادی اغتشاش کردند، با مردم برخورد میکردند همان مردم از خودشان دفاع میکنند و ما آغازکننده نبودیم”.
او همواره با نزدیکی به فصل تابستان و گرم شدن هوا از حضور گشت های ارشادی علیه آن چه “بدحجابی” می خواند صحبت می کند. او پیش تر گفته بود که نیروهای انصار حزب الله در قالب گشت های موتوری به امر به معروف و نهی از منکر می پردازند.
این در حالی بود که همواره منتقدان عملکرد این گروه می گویند که این مسائل از سوی قانون به نیروی انتظامی به عنوان مجری قانون و ضابطان قضایی محول شده است. کار گشت های موتوری انصار حزب الله به حدی اعتراضات را برانگیخته بود که زمانی علی لاریجانی رییس مجلس اظهار کرد:” «رفتارهای تندروها به عنوان امر به معروف و نهی از منکر را به عینه میبینیم، نگرانی ما از این رفتارهای غلط است. لازم است با توجه به بُعد اجتماعی، قضیه پیگیری بشود و باید تأمل عقلانی در حوزه اصلاحات دینی امری مستمر و فعال باشد”.
محتشم در پاسخ به او گفته بود که ساکت نمی نشیند. او در آن زمان گفت که جهت اطلاع ایشان بنده که جلودار این جمع هستم سرعتم از لاک پشت هم کمتر است.
اظهارات مدیر مسئول یالثارات از سال ها پیش نشان می داد که او به قانون توجهی ندارد. او در واکنش به سخنان وزیر کشور و سخنگوی او درباره لزوم دریافت مجوز برای تجمعات و سایر اقدامات گفته بود:” «کارت و اینجورچیزها برای کارهای حکومتی است. گرفتن و بردن، کار ما نیست. این مسائل از وظایف حکومتی است. ما تذکر زبانی میدهیم اما این تذکر حتما جدی و موثر خواهد بود. بهتر است کار عملیاتی ما آغاز شود تا شما ببینید ما چگونه عمل خواهیم کرد.» او تاکید کرده بود که تذکر لسانی کاری است که نیازی به مجوز ندارد وزارت کشور اما مصر است که این کار باید با مجوز انجام شود.
ارتباط با دولت احمدی نژاد و مقاصد سیاسی
انصار حزب الله و نشریه آن گروه یالثارات همواره تاکید کرده اند که هدف شان دفاع از ارزش های اسلامی و انقلابی است و از فعالیت های جناحی یا به قول خودشان “باندبازی” ها دوری می کنند. اما واقعیت این است که در خط مشی آن نشریه به وضوح می توان دوری و نزدیکی به دولت ها و روسای جمهوری مختلف را مشاهده کرد. اگر در دوران اصلاحات یالثارات بیش ترین حملات را علیه مواضع فرهنگی و اجتماعی باز آن زمان دولت و شخص رییس جمهوری وقت داشت در دوران احمدی نژاد خبری از تجمعات و تظاهرات اعضای این گروه نبود. این در حالیست که پس از پایان دوره هشت ساله احمدی نژاد و به قدرت رسیدن حسن روحانی با شعار اعتدال انصار حزب الله و ارگان تبلیغاتی آن یالثارات دلواپس شده بود و صحبت از ورود به صحنه ناهیان از منکر می کرد.
پیش بینی حملات بیش تر ارگان یالثارات علیه دولت
اکنون که انصار حزب الله در موضع قدرت قرار ندارد به نظر می رسد بر شدت حملات خود از طریق رسانه اش یالثارات علیه دولت و اصلاح طلبان بیفزاید. انتخابات اخیر مجلس با موفقیت خیره کننده اصلاح طلبان و اعتدالیون همراه بود و برخلاف تمام تلاش های دلواپسان برجام به نتیجه رسید و تحریم ها لغو شدند و فرصت برای سرمایه گذاری های خارجی فراهم شده است. پرسش بی پاسخ اولیه اما هنوز پابرجاست: ایا این نشریه مصونیت دارد و چه کس یا کسانی این مصونیت را به مسئولان آن داده اند؟