سایت “المانیتور” با اشاره به تمایل جمهوریخواهان امریکایی و دلواپسان ایرانی می نویسد:”ترامپ اخیرا برجام را مصیبت بار خواند. او اظهار کرده بود که اولویت شماره یک او برهم زدن برجام است. در مقابل”حسین “شریعتمداری” نیز برجام را مصیبت بار خوانده بود و خواستار آن شد که امری مشابه آن تکرار نشود. هر دوی آنان در دو کشور مختلف زندگی می کنند یکی ترامپ و دیگری شریعتمداری هر دو اما منافع و نظرات مشابهی دارند. در ظاهر هر دو طرف دشمن یکدیگر هستند برای مثال، در دوران ریاست جمهوری احمدی نژاد و جورج بوش در ایران و امریکا هیچ مذاکره سازنده ای میان دو طرف انجام نشد.
به گزارش خرداد، این سایت در ادامه می نویسد:”شریعتمداری نیز با ترامپ هم نظر است او می گوید که برهم زدن برجام خردمندانه ترین کار ترامپ خواهد بود. از دید او نیز برجام جز تحقیر برای ایران چیزی به بار نیاورده است. اظهارات او به قدری تند بود که “بدیعی نژاد” مدیر کل امور سیاسی وزارت امور خارجه به آن واکنش نشان داد”.
المانیتور با اشاره به مکمل بودن دلواپسان ایرانی و جمهوری خواهان امریکایی می نویسد:”برای مثال، در مه ۲۰۱۵ میلادی در جریان مذاکره فشرده منتهی به برجام سنای امریکا لایحه ای را به کنگره برای بررسی برجام برد تا در روند آن اخلال ایجاد کند پنج روز پس از آن در ایران نیز نمایندگان تندرو مجلس فرصت را برای ایجاد مانع در مسیر تصویب برجام غنیمت شمردند. یک لایحه برای توقف مذاکرات هسته ای ارائه شد که علی لاریجانی رییس مجلس با آن مخالفت کرد و برجام تصویب شد.
“مهدی مطهرنیا” استاد علوم سیاسی در دانشگاه آزاد اسلامی می گوید:”رادیکالیسم در هر دو کشور دارای یک هویت است. تندروها در سرتاسر جهان به دنبال اتخاذ موضعی سرسختانه برای رسیدن به منافع خود هستند. با توجه به این موضوع می توانید چرایی همسویی دونالد ترامپ و شریعتمداری را در قبال برجام ببینید”.
المانیتور در ادامه می افزاید:”اقدامات جمهوریخواهان بر سیاست های داخلی ایران نیز تاثیرگذار بوده اند. برای مثال، زمانی که دولت بوش نام ایران را در محور شرارت قرار داد این موضوع به احمدی نژاد برای موفقیت در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۰۵ میلادی و تغییر مسیر برنامه هسته ای کمک کرد”.
مطهرنیا اشاره می کند که در زمان تصدی بوش رییس جمهوری دولت اصلاحات رویکرد میانه روانه ای را در سیاست خارجی اتخاذ کرده بود. در حالی که اظهارت تند بوش سبب روی کار آمدن احمدی نژاد شد”.
او نتیجه گیری می کند که در صورت پیروزی ترامپ یا کروز این موضوع به نفع دلواپسان داخلی ایران و مخالفان برجام خواهد بود و فشار بیش تری را بر دولت روحانی وارد خواهد کرد.