تدبیروامید ؛ مجله شمس نگار در شماره جدید خود مصاحبه ای با سردار نصرت الله شاهدی از جانبازان هشت سال دفاع مقدس ، برادر شهید و عضو هیت رییسه شورای اصلاح طلبان آذربایجانشرقی ترتیب داده است که مشروح آن آن را در زیر می خوانیم .
ماهیت شورای اصلاح طلبان چیست؟ این سوال از این جهت اهمیت دارد که بسیاری معتقد بودند که این شورا کارهای خود را در خفا انجام می داد و تنها جریان رقیب بود که آنها را به حرکت وامی داشت؟
بعد از انتخابات ۹۲ در استان ما شورای هماهنگی احزاب- در راستای شورای هماهنگی احزاب تهران- تشکیل گردید تا تمام احزاب و فعالین سیاسی در آنجا جمع شوند. در استان ما با تدبیر و همفکری و تحمل همدیگر، احزاب اصلاح طلب و حامیان دولت در مدت این یک و نیم سال فعالیت های خود را در این شورا بازبینی کردند. در این راستا سه جلسه تشکیل گردید و در جلسه آخری بود که تصمیم گرفته شد تا احزاب پروانه دار در این شورا فعالیت داشته باشند. فرق شورای ما با دیگر استان ها این بود که ما برای فعالیت در این شورا، از انجمن های اسلامی دانشگاه های تبریز هم رسما دعوت نمودیم و در نتیجه این شورا با حضور ۲۸ حزب، تشکل و انجمن های اسلامی شروع به کار نمود. ولی مشکل در اینجا بود که در این تصمیم گیری دو طیف خارج از این مجموعه باقی ماندند. یکی اصلاح طلبان خارج از احزاب، و دیگری نمایندگان ادوار گذشته مجلس. در نتیجه جلسه دیگری در سازمان استاندارد تبریز با حضور بیش از ۸۰۰ نفر تشکیل گردید و در آنجا انتخاباتی صورت پذیرفت و در نتیجه این انتخابات ۲۱ نفر در شاخه های مختلف تحت عنوان شورای راهبردی اصلاح طلبان استان تشکیل گردید و ۳ نفر هم از نمایندگان ادوار گذشته به این مجموعه اضافه شد.
با توجه به نزدیکی انتخابات و در جهت رفع اختلاف ها و جلوگیری از تشدد ارا، شورای عالی اصلاح طلبان تشکیل شد و در نتیجه در تمامی مجموعه ها سازماندهی مجددی صورت پذیرفت. در این سازماندهی ۷ نفر از شورای راهبردی انتخاب شدند و ۳ نفر از نمایندگان ادوار مجلس و ۲۸ نفر نیز از احزاب دعوت شدند و در نتیجه شورای مرکزی اصلاح طلبان با ۳۸ نفر تشکیل گردید. هیئت رئیسه این شورا متشکل از ۳ نفر هیئت رئیسه شورای قبلی، ۳ نفر هیئت رئیسه شورای احزاب و ۱ نفر از نمایندگان ادوار شروع بکار نمود. این ترکیب جدید با حضور دکتر صادق بناب رسمیت یافت. در شهرستان ها هم مجمع اصلاح طلبان و حامیان دولت زیر نظر شورای اصلاح طلبان استان تشکیل شد.
مهمترین عملکرد این شورا ارائه لیست انتخاباتی بود. پروسه ارائه این لیست چگونه بود؟
قبل از ثبت نام افراد برای انتخابات مجلس، به تمامی اعضای شورای اصلاح طلبان اعلام شد که کاندیداهای خود را در دوبرابر ظرفیت انتخاباتی به صورت مکتوب اعلام نمایند. یعنی باید برای استان ما ۳۸ نفر لیست اعلام می گردید. در نتیجه هر حزب دو برابر ظرفیت لیست اعلام نمود و کاندیداهای خود را معرفی نمود.
این لیست به هیئت رئیسه اعلام شد تا آنها به بررسی آن بپردازند. پس از ثبت نام دوباره لیست دیگری تهیه گردید چرا که برخی از افراد اعلامی بر اساس علتهای مختلفی ثبت نام نکرده بودند. لیست سوم پس از رد صلاحیت های هیئت نظارت تهیه گردید و چهارمین لیست بعد از اعلام صلاحیت های افراد بسته شد.
پس از بسته شدن این لیست، کمیته ای در داخل شورای اصلاح طلبان طرح ریزی شد تا به بررسی این لیست بپردازد. در همان ابتدای کار تصمیم گرفته شد که هیچ خبری به بیرون درج نکند تا در کمال آرامش به بررسی لیست بپردازیم و به همین خاطر است که شاید عده ای می گویند ارائه نهایی لیست در پشت پرده بسته شد! در این کمیته فرم ۶ صفحه ای تهیه گردید تا هر فرد عضو شورا به کاندیداهای اعلامی نمره بدهد. نمره اعلامی ما ۱۰۰ بود که باید هر فرد برای ورود به لیست اولیه، حداقل ۷۵ امتیاز را کسب می کرد.
به بیانی دیگر برای بررسی یک کاندیدا باید ۳۸ نفر نظر می دادند. در نتیجه خطای فردی بسیار کاسته می شد و این خرد جمعی بود که بر تصمیمات حکم می راند. بعد از پر شدن این فرمها پارلمان احزاب تشکیل گردید و در جلسات مختلف کاندیداها دعوت می شدند تا در عرض یک ربع به ارائه دیدگاه های خود بپردازند. بعد از این صحبت، سوالات اعضا در دو حوزه عمومی و خصوصی مطرح می شد ولی کاندیداها آزاد بودند که به هر یک از سوالاتی که مد نظرشان نیست پاسخ ندهند. یعنی اجباری به جواب دادن نبود. البته در این اثنا افراد دیگری نیز معرفی می شدند و ما طی صورت جلسه ای مصوب نمودیم که برای مطرح شدن این افراد و بررسی آنها باید حداقل ۸ عضو آنها را تایید کنند. در طی این بررسی ها ما دو گام اساسی برداشتیم. میثاق نامه ای برای این ۳۸ نفر عضو شورا تهیه گردید و تمامی افراد متعهد شدند که تنها برای لیست اعلامی این شورا فعالیت کنند. میثاق نامه دوم برای کاندیداها بود تا آنها در صورت انتخاب شدن عضو فراکسیون اصلاحات مجلس شوند. همچنین در میثاق نامه کاندیداها ملزم شده بودند که اگر نام آنها در لیست نهایی قرار نگرفت به نفع لیست کنار بکشند و تنها برای لیست فعالیت کنند که در نتیجه این میثاق نامه بسیاری از دوستان کنار کشیدند.
به طور کلی بیش از ۴ هزار ساعت برای تهیه لیست نهایی وقت گذاشته شد و هیچ سلیقه فردی در کار نبود. همچنین این لیست در این پروسه تهیه گردید و هیچ فشار بیرونی در ارائه ا« دخیل نبود.
گویا شائبه ها از آنجایی ایجاد شد که لیست ۱۲ نفره تهیه گردید؟
ما تا ۲۸ بهمن نگران ارائه لیست بودیم چرا که اعتراض ها به رد صلاحیت ها صورت گرفته بود و ما هنوز بسیاری از افراد شاخص خود را داشتیم که در انتظار جواب نظر اعتراضی خود بودند و ما هنوز امید به بازگشت آنها داشتیم. اما در مورد لیست ۱۲ نفره تصمیم گیری جمعی مبنی بر آن بود و هنوز هیچ گونه سرلیستی مشخص نگردیده بود. هدف ما فقط رسیدن به اجماع بود. این لیست ۱۲ نفره در کمال آرامش انتخاب شد و انصافا هم لیست قوی بود. شائبه ها از اینجا ایجاد شد که این لیست برخلاف قول گرفته شده در فضای مجازی درج کرد ولی ما به کار خود فارغ از این فشارات ادامه دادیم. طی جلسه ای مقرر شد تا برای ارائه لیست ۶ نفره رای گیری گردد و هر کس دو سوم آرا را کسب نماید مستقیما در لیست قرار گکیرد و مابقی افراد با رای نصف بعلاوه یک به لیست اضافه گردد. آقایان پزشکیان و الموسوی دو نفری بودند که مستقیما به لیست راه یافتند.
برای ۱۰ نفر باقیمانده مقرر گردید که تک تک اعضای ۳۸ نفره در جهت دفاع از آنها صحبت نمایند. لذا بعد از این صحبت ها، رای گیری نهایی برای ۴ نفر باقیمانده صورت گرفت و لیست نهایی تهیه گردید. البته در اینجا لازم به ذکر است که دو نفر از دوستان اصلاح طلب ما به نام های دکتر نیکو خصلت و دکتر عمرانی تنها با یک رای از این لیست جا ماندند در حالی که هر دو از اعضای ما بودند. اگر قرار بر سفارش پذیری بود همین دو نفر را در لیست قید می کردیم که منتسب به جمع ما هم بودند ولی این دو نفر نیز با کمال بزرگواری به رای جمع تمکین کردند.
لیست اصلاح طلبان چه امتیازی نسبت به لیست اصولگرایی داشت؟
در لیست اصول گرایان آقایان بیگی، فرهنگی، لطیفی و سعیدی همگی پاسدار بودند و خانم راشد نیز همسر پاسدار بودند. به عبارتی این لیست نظامی بود ولی لیست اعلامی ما همه جزو افراد ایثارگر و رزمنده بودند. ما یک لیست متدین و با ارزش و با نگرش برنامه ای و تخصص گرایی ارائه داده بودیم. خوشبختانه لیست ما پاک ترین لیست بود. ممکن است که به این لیست انتقاد ضعیف بودن وارد شود که آن انتقاد هم مبنی بر شناخته نبودن بیشتر این افراد بود اما در نهایت لیست سالم و پاکی بود.
البته ما می توانستیم لیست قوی تری نیز بدهیم تا این انتقادها هم وارد نشود ولی باید این انتقاد را به شورای نگهبان گرفت که بسیاری از چهره های اصلی ما را رد صلاحیت نمود. اگر شرایط مهیا بود و افراد بسیاری ثبت نام می کردند و یا افراد ثبت نام شده رد صلاحیت نمی شدند، بدون تردید لیست ما نیز فرق می کرد و ما در همان مرحله اول می توانستیم همه ۶ نفر را به مجلس بفرستیم. متاسفانه بسیاری از فرزندان نظام رد صلاحیت شدند ولی ما در بین افراد موجود، بهترین لیست را ارائه دادیم.
پیش بینی جنابعالی برای مرحله دوم انتخابات چیست؟
۹ نفر از همفکران ما در استان منتظر مرحله دوم هستند. ما ضمن تشکر از همه مردم، دوست داریم به اطلاع آنها برسانیم که همه ما دیدیم که سیستم مدیریت قبلی چه بلایی بر سر کشور آورد. در نتیجه اگر می خواهیم از چنین سیستمی روی گردانیم و به سوی پیشرفت گام برداریم راه دیگری نداریم جز این که به لیست اعلامی اصلاح طلبی و حامیان دولت رای دهیم چرا که در طول این دو سال دولت روحانی نشان داده که چه عملکرد مفید و قابل دفاعی را ارائه نموده است.