حرفهایی که این روزها درباره مردم تهران میزنند، نشان از عصبانیت و استیصال آنهاست. این افراد چون فکر میکنند با رأی مردم تحقیر شدند، دارند از آنها انتقام می گیرند. در حالی که مردم بر اساس شناخت خود رأی دادند. در همه شهرهای ایران هم بعضیها انتخاب شدند و خیلیها انتخاب نشدند. حرفهای آنها یک اشتباه تاریخی بود، چون اگر مردم تهران از کسی ناراضی باشند، دیگر نمیتواند در انتخابات رأی بیاورد.
آیتالله هاشمی رفسنجانی در مصاحبه با سالنامه روزنامه آرمان به کوفیخواندن تهرانیها در پی نتیجه انتخابات ۹۴ واکنش نشان داد.
به گزارش آفتاب، متن این پرسش و پاسخ بدین شرح است:
* بعد از انتخابات بعضیها مردم تهران را «اهل کوفه» و «غربزده» دانستند و آنها را از مردم بقیه شهرهای کشور جدا کردند. نظر شما چیست؟
– اولاً شعار «ما اهل کوفه نیستیم» پشتوانه تاریخی ندارد. یک بار در نمازجمعه توضیح دادم که کوفه یکی از بهترین شهرهای اسلامی بود. تا جایی که حضرت علی(ع) مقرّ حکومتشان را از مدینه به کوفه آوردند. اکثر مردم کوفه ایرانی بودند. آن موقع مرکز حکومتهای ایران، نزدیکی های بغداد کنونی در مدائن بود که طاق کسری نماد آن است. در لشکر مختار زبان فارسی از عربی جدّیتر بود. با هر قیامی که امامزادهها می کردند، مردم کوفه همراهی میکردند که البته اکثرشان شکست می خوردند. مردم دیگر سرزمین های اسلامی با حضرت علی(ع) به گونه ای رفتار می کردند که دلشان خون بود. مگر مردم مکه و مدینه با امام حسن(ع) و امام حسین(ع) خوب رفتار کرده بودند؟ حال اهل بیت پیامبر(ص) پس از رحلتشان در مدینه چگونه بود؟! مردم کوفه در هر قیامی خوب وارد میشوند. کوفه از شهرهای مهم اسلام بود و اشتباه است که مردم کوفه را بد بدانیم.
ثانیاً، حرفهایی که این روزها درباره مردم تهران میزنند، نشان از عصبانیت و استیصال آنهاست. همین مردم تهران بودند که ۱۵ روز قبل از انتخابات، مراسم باشکوه راهپیمایی ۲۲ بهمن را رقم زده بودند. این افراد چون فکر میکنند با رأی مردم تحقیر شدند، دارند از آنها انتقام میگیرند. در حالی که مردم بر اساس شناخت خود رأی دادند. در همه شهرهای ایران هم بعضیها انتخاب شدند و خیلیها انتخاب نشدند. حرفهای آنها یک اشتباه تاریخی بود، چون اگر مردم تهران از کسی ناراضی باشند، دیگر نمیتواند در انتخابات رأی بیاورد.