«آب را همانجایی بریزید که میسوزد» این جمله معروف محمود احمدینژاد آنقدر مشهور شده که اگرچه بیان یک ضربالمثل معروف بود، اما اکنون بسیاری از مردم آن را متعلق به محمود احمدینژاد میدانند. فرض کنید اگر الان از کسی بپرسند که این جمله «عربستان به جای داد و فریاد، آب خنک بخورد تا آرام شود» از کیست؟ بسیاری که سخنان دیروز رئیسجمهور حسن روحانی را نخوانده باشند، فکر میکنند این جمله در زمان ریاست جمهوری محمود احمدینژاد بر زبان وی جاری شده است.
این یعنی اینکه میان محمود احمدینژاد و هشت سال ریاست جمهوری پر حاشیهاش و حسن روحانی که تلاش بسیار میکند از آن روزها،هم خودش فاصله بگیرد و هم ایران را دور کند، گاه نزدیکیهایی وجود دارد.
محمود احمدینژاد که در ترقی عجیب و غریب خود، بدون هیچ سابقه سیاسی به ناگهان بر صندلی ریاست جمهوری پرت شد، در بسیاری از موارد نمیتوانست این موضوع را هضم کند که رئیسجمهور مردم بافرهنگ و تمدن ایران است، او خود را فردی عادی میپنداشت که هشت سالی هم در ادارهای به نام ریاست جمهوری ایران، ریاست میکند، به همین خاطر بدون توجه به اینکه در کدام موقعیت و در حضور چه کسانی است، هرچه که به ذهنش میرسید بدون هیچ تجزیه و تحلیلی بر زبان جاری میکرد و در کسری از ثانیه به جهان مخابره میشد. سخنان نسنجیده و ناپختهای که شاید مدیر یک مهد کودک ترجیح میداد در حضور کودکانش نگوید.
از آن پس بود که برخی از روانشناسان با اشاره به رفتارهای خارج از کنترل و نسنجیده انسان ایرانی، اصطلاح «احمدینژاد درون» را همپایه «کودک درون» ابداع کردند، تنها به این دلیل که یک نفر هشت سال بهترین مثالها از این رفتارها را به جامعه عرضه کرده بود. اکنون به نظر میرسد که دکتر حسن روحانی رئیس جمهور ایران که شیوه سخن گفتنش نشان میدهد که برروی کلمات تامل میکند و میان زمانی که حرفی به ذهنش میرسد و زمانیکه بر زبانش جاری میشود، فاصلهای از تدبیر و تامل وجود دارد، برخی از لحظات مغلوب احمدینژاد درونش شده و گویی روح رئیس جمهور سابق در او حلول کرده و از زبان او سخن میگوید. این جمله که «عربستان به جای داد و فریاد، آب خنک بخورد تا آرام شود» اگرچه این روزها که مردم ایران بر اثر عملکرد این حکومت پیرپیکر و خام فکر، احساساتی جریحهدار دارند، ممکن است برای هر ایرانی ناخوشایند نباشد، اما شاید راضی نباشند از زبان رئیسجمهور خود سخنانی بشنوند که در خرداد ۹۲ از آنها تبری جسته بودند.
به همین خاطر است که مردم ایران انتظار دارند رئیس جمهور حسن روحانی، در همه حال بر یک منوال سخن بگوید؛ آرام ، منطقی و البته محکم. چه آن زمان که با منتقدان داخلی سخن میگوید و چه آن گاه که با حاکمان بی تدبیر و جنگ طلب کشوری دیگر. از همین روست که رئیس جمهور مردم ایران، پس از آن هشت سال دشوار، باید مراقب احمدی نژاد درون خود باشد و با ملاحظاتی از منطق و فرهنگ ایرانی، آن را
مهار کند.