حمایت جامعه روحانیت از نامزدی هاشمی
اعضای شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز، به حمایت از آیتالله هاشمی رفسنجانی در انتخابات آینده مجلس خبرگان رای مثبت دادند.سایت «پایش» نوشت: در ادامه بررسی نامزدهای خبرگان برای ارائه فهرست انتخاباتی جامعه روحانیت، در تازهترین جلسه شورای مرکزی این تشکل، در مورد آیتالله هاشمی رفسنجانی رایگیری به عمل آمد و اکثریت اعضای شورای مرکزی از حضور وی در فهرست انتخاباتی جامعه روحانیت اعلام حمایت کردند.یک عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت در اینباره گفت: با توجه به اینکه قرار است جامعه روحانیت و جامعه مدرسین، فهرست مشترکی برای انتخابات خبرگان در تهران ارائه کنند، رای مثبت اعضای جامعه روحانیت به آقای هاشمی برای برخی از مخالفان رئیس مجمع تشخیص مصلحت غیرمنتظره بوده است.وی افزود: در حال حاضر برخی مخالفان آقای هاشمی در تلاشند تا رایگیری مجددی در جلسه آینده صورت گیرد و با رایزنیهایی، رای برخی اعضا را برگردانند.
صورت گیرداحتمال بازنگری در قانون اعدام
جواد لاریجانی دبیر ستاد حقوق بشر در رابطه با نوع مجازاتها در کشور گفت: مجازات اعدام در قوانین ما یکی از تعزیرات است، یعنی قوانینی که بر اساس مصلحت آن را وضع کردیم و مقداری از آن هم مربوط به حدود قصاص است، قصاص یک حق خصوصی است که اسلام گرایش به بخشش در قصاص دارد. وی در ادامه اظهار داشت: ۹۳ درصد اعدامها مربوط به مواد مخدر است. به نظرم ریاست قوه قضائیه به این نتیجه رسیده است که به اندازه اعدامها از جرایم جلوگیری نمیشود. بنابر این جای بازنگری دارد.
روایت دعایی از نصایح انتخاباتی امام
حجتالاسلام و المسلمین سیدمحمود دعایی صبح امروز در همایش اصحاب رسانه با اعضای ستاد انتخابات استان تهران با اشاره به اینکه «ما در حساسترین و طلاییترین مقطع انقلاب هستیم»، اظهار کرد: این سونامی حضور در انتخابات باید درست درک شود.وی همچنین افزود: اگر این سونامی درست درک شود، موجب سونامی حضور مردم در انتخابات میشود. اگر خوب و درست عمل شود و دروغ و ناسزا نگوییم، حتماً با توجه مردم روبرو میشویم.وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به لزوم رعایت اخلاق توسط رسانهها، گفت: من پیش از انقلاب در رادیو به تبلیغ مواضع انقلاب مشغول بودم که امام(ره) از من گزارشی درباره فعالیتها خواست. پس از اینکه امام(ره) این گزارشها را دید به من گفت در مجموع خوب بوده اما نباید نسبت به مخالفان تندروی شود و باید با منطق صحبت کنیم. امام (ره) به ما توصیه کرد:حتی درباره درباریان نیز فحاشی نکنیم.مدیرمسئول روزنامه اطلاعات در ادامه خاطرنشان کرد: امام (ره) همچنین به من گفت در تبلیغات خود دروغ نگویید. من حساس شدم بدانم کجای حرفهای من دروغ بوده و امام(ره) در جواب حرفهای من گفت که شما گفتهاید که رهبر این نهضت یک وجب زمین ندارد. در حالی که ما در خمین زمین داریم و درآمد آن را صرف فقرا میکنیم، شما هم باید راست بگویید. البته این گفته ما برگرفته از اظهارات شهید چمران بود.
دادگاه جوانفکر برگزار شد
جوانفکر و سه تن از خبرنگاران پیشین روزنامه ایران به اتهام تمرد در برابر ماموران قضایی و انتظامی و به صورت غیرعلنی محاکمه شدند. بازپرس پرونده، پیشتر جوانفکر و همکارانش را از سه اتهام اخلال درنظم و آسایش عمومی ، حبس غیرقانونی دادستان اوین و توهین به معاون دادستان تهران مبرا دانسته و حکم منع تعقیب را در مورد آنان صادر کرده است.علی اکبر جوان فکر پس از پایان دادگاه در جمع خبرنگاران، گفت: قاضی دادگاه اعلام کرد که جلسه علنی بوده و دستوری مبنی بر غیرعلنی بودن جلسه نداده است.وی گفت: اتهام من و همکاران سابقم در روزنامه ایران، تمرد در برابر ماموران قضایی و انتظامی بود که در این خصوص از خود دفاع کردیم و به سئوالات قاضی پاسخ دادیم.مدیرعامل وقت موسسه ایران گفت: قرار شد پاسخهای ما بررسی شود و جلسه ادامه خواهد یافت اما زمان جلسه بعدی به ما اعلام نشد.
ابراز نگرانی توکلی از روند تایید صلاحیتها
احمد توکلی نماینده مردم تهران در مجلس در کانال تلگرامی خود نوشت: در خبر ها خواندم که تعداد ثبت نام کننده های این دوره انتخابات مجلس نسبت به دور گذشته ۱۱۰ درصد و ثبت نام کنندگان خبرگان نیز ۵۰ درصد رشد داشته است. البته اگر آمار واجدین شرایط نامزد شدن در انتخابات دو دوره در دسترس بود، نسبت ثبت نام کنندگان هر دوره به واجدین شرایط آن دوره با یکدیگر مقایسه میشد، معنادار بود. مقایسه دو عدد مطلق ثبت نام کننده ها درست نیست در عین حال اختلاف دو عدد آن قدر هست که میتوان حدس قوی زد که نسبی هم بسنجیم باز این بار بیشتر است. این موضوع هم مایه مباهات است و هم از جهاتی نگران کننده. مایه مباهات است از این جهت که امیدواری مردم و یک انتخابات پرشور و باحضور حداکثری مردم را نشان می دهد. هرچند ممکن است بسیاری از کسانی که ثبت نام کردند صلاحیت حضور در رقابت را بجهت ضرورت های قانونی نداشته باشند، اما همین احساس مسئولیت نیز یعنی امید برای اصلاح کسری و کاستی ها که در جای خود قابل ستایش است. اما جای نگرانی هم دارد. بیم آن می رود با ساز و کار فعلی در بررسی صلاحیت ها و محدودیت شدید زمان برای شورای نگهبان، بررسی درست و درهمان حال عادلانه صلاحیت این تعداد داوطلب میسر نباشد و نهایتا تعداد زیادی ناخواسته با عدم احراز صلاحیت، به ناحق از رقابت حدف شوند و همین باعث نارضایتی و خدای نکرده در مواردی هم منجر به ظلم به افراد صاحب صلاحیت شود.
۵۰هزار میلیارد تومان پول دولت در دستان ۴۰۰نفر
عزت الله یوسفیان ملا در گفت و گو با تسنیم، در پاسخ به این سوال که آیا مطالبات معوق بانکها کاهش یافته است، اظهار داشت: کاهش نداشته، اما رشد آن متوقف شده است و اجازه نمیدهند میزان مطالبات معوق بانکی افزایش یابد. وی میزان مطالبات معوق را بین ۷۰ تا ۱۰۰ هزار میلیارد تومان اعلام و بیان کرد: نوسان و دقیق نبودن مطالبات معوق بانکها به خاطر جریمهی بالای آن است که قابل وصول هم نیست؛ میزان جریمه خیلی بالا است و چون این جریمه تصاعدی افزایش مییابد، باعث رشد مطالبات معوقه میشود.عضو ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی با بیان اینکه ۵۰هزار میلیارد تومان از مطالبات معوق مربوط به ۴۰۰ نفر است، گفت: میزان مطالبات معوق کاهش نداشته، فقط رشد آن متوقف شده است و ۱۰۰هزار میلیارد تومان میزان مطالبات معوق بانکی است.
بعضی واهمهها از خبرگان، ناشی از توهم است
آیتالله محمد واعظ موسوی، نماینده مردم استان آذربایجان شرقی در چهارمین دوره مجلس خبرگان رهبری، در گفتوگو با آنا، درباره اهمیت این دوره پنجم خبرگان گفت: براساس قانون اساسی ایران که ثمره تلاشها و خوندلهای بزرگان نظام، علمای دینی و مراجع انقلابی بوده، محوریت ولایت فقیه امری مسلم و پذیرفته شده است و برای اینکه شخصیت برجستهای دارای شرایط ولایت و رهبری به ملت معرفی شود، لازم است مجلسی از فرهیختگان و اندیشمندان اسلامی تشکیل شود که بتوانند شرایط رهبری را در شخصی احزار کرده و او را به عنوان رهبری نظام اسلامی معرفی کند.عضو مجلس خبرگان در پاسخ به این سؤال که «چرا بعضی از افراد از دوره پنجم خبرگان رهبری واهمه دارند؟»، گفت: بعضی دوستان در القای این حساسیت زیادهروی کرده و بیش از اندازه در بیان این مسئله حساسیت به خرج دادند که به نظرم درست نبود و توهم فوقالعاده بودن خبرگان پنجم را شکل داد.
۱۸ عضو کابینه احمدینژاد در راه مجلس
۱۸ عضو از کابینه نهم و دهم محمود احمدینژاد نامزد انتخابات مجلس شدهاند. علی نیکزاد، پرویز کاظمی، مسعود میرکاظمی٬ صادق خلیلیان٬ حمیدرضا حاجیبابایی٬ محمد حسینی، مرضیه وحیددستجردی، محمد ناظمی اردکانی٬ محمد سلیمانی٬ محمدحسن طریقت منفرد٬ فریدون عباسی، محمدرضا میرتاجالدینی٬ پرویز داوودی، فاطمه واعظ جوادی٬ محمد عباسی٬ محمدمهدی زاهدی٬ اسدالله عباسی و مهرداد بذرپاش سابقه همکاری با احمدینژاد را دارند.
ادعاهای فرح پهلوی درباره گفت و گوی تمدنها
بخشی از سخنان فرح پهلوی در گفت و گو با یکی از تلویزیونهای فارسیزبان مورد توجه برخی از این رسانهها قرار گرفته که در آن وی مدعی شده: «…فکر میکنم چهار-پنج سال قبل از این جریانات[انقلاب] با کمک آقای داریوش شایگان و حسین ضیایی و یک آقای فرانسوی، روژه گارودی اسمش بود…که قبلا کمونیست بود و بعدا خیلی مذهبی شد، بعد طرفدار ما شد…آمد من را دید و بعد طرفدار جمهوری اسلامی شد ولی این فکرها را هم داشت…همین گفتگوی تمدنها. و خب، ما این سازمان را درست کردیم با ریاست آقای داریوش شایگان. چند سال پیش از این اتفاقات، من یک بنیاد فرهنگی بهنام خودم درست کرده بودم که محلش در باغ فردوس بود…بعد آنجا یک کنفرانسی بود که دانشمندان مختلف را از ممالک مختلف دنیا را دعوت کردیم که آمدند، و اگر اشتباه نکنم، آقای پرویز تناولی را با چند نفر فرستادیم در آمریکای جنوبی و یک مقدار از اشیای آمریکای جنوبی برای اولین بار در آنجا به نمایش گذاشته شد.» آن موقع، ما در این قسمت میخواستیم کار کنیم که در جشنواره هنر شیراز هم مطرح شد.
فرح در مورد نسبت داده شدن «گفتگوی تمدنها» به سید محمد خاتمی گفته: «مثل اینکه آقای خاتمی گفتند که گفتگوی تمدنها، مال ایشان است. خب من هم نامهای نوشتم به یونایتد نیشنز (سازمان ملل) و این ور و آن ور، و در مصاحبهها هم گفتم اول فکر میکنم ایشان بهتر است با تمدن خودشان یاد بگیرند گفتگو کنند…»
احمدینژاد تمام شده است یا نه؟
داریوش قنبری، سخنگوی فراکسیون اقلیت مجلس هشتم و فعال سیاسی اصلاح طلب، درباره راهبرد اصلاح طلبان برای مواجهه با دولت احمدی نژاد در انتخابات مجلس دهم به آریا گفت: عملکرد دولت احمدی نژاد به عنوان عملکرد تفکر اصولگرایی برای اصلاح طلبان دارای اهمیت زیادی است. اصلاح طلبان در کنار نقد عملکرد دولت احمدی نژاد نیاز دارند عملکرد مجالس چند دوره گذشته را که اصولگرایان در آن اکثریت را داشتند، نقد کنند. جریان اصولگرا به نحله های مختلفی قابل تقسیم است. آنچه که اصلاح طلبان از آن احساس خطر می کنند عمدتا تفکر تندروها و طرفداران احمدی نژاد است که بیشترین آسیب را به کشور زده است. بنابراین در شرایط فعلی نیازی نیست که کل عملکرد اصولگرایان به شکل کلی مورد نقد قرار گیرد بهتر است بر اقدامات دولت احمدی نژاد به عنوان بخشی از تفکر اصولگرایی که به سمت افراط گرایش داشته متمرکز شوند. این دوران باید به شکل مناسبی نقد شود تا با نقد موثر این تفکر بتوانیم خطرات قدرت گرفتن اصولگرایان را به مردم تشریح کنیم. نباید احساس شود که دوران احمدی نژاد به تاریخ پیوسته است. تفکر احمدی نژاد و طرفداران آن همچنان موجود و خطر آفرین است. احساس خطر جدی از ناحیه قدرت گرفتن مجدد این تفکر برای آینده کشور، نظام و منافع ملی هنوز وجود دارد و باید به شکل مناسبی استراتژی اصلاح طلبان گوشزد کردن خطرات شکل گیری یک دوران احمدی نژادی دیگری باشد و به تشریح چارچوب های تفکری بپردازند که در دوران احمدی نژاد حاکم بوده است.
تعداد معتادان خیابانی ۱۰ برابر شده است
رئیس کارگروه کاهش تقاضای اعتیاد مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه تعداد معتادان خیابانی در کشور ۸ تا ۱۰ برابر شده است، گفت: در حال حاضر تعداد معتادان متجاهر تنها در شهر تهران ۱۵ هزار نفر است، این در حالی است که در سال ۸۵ این رقم به کل کشور تعلق داشت. سعید صفاتیان در گفتوگو با ایلنا در خصوص جمعآوری معتادان متجاهر از سطح منطقه ۱۲ تهران با بیان اینکه در سال ۸۵ در ستاد مبارزه با مواد مخدر موضوع ساماندهی معتادان خیابانی مطرح شده بود، گفت: در آن زمان تعداد این گروه از معتادان در کل کشور ۱۵ هزار نفر بود که متاسفانه در حال حاضر این تعداد به ۱۲۰ تا ۱۵۰ هزار نفر رسیده است.
پرداخت یارانه تنها به دو دهک از افراد جامعه؟!
یک کارشناس اقتصادی گفت: به نظر می رسد در بودجه ۹۵ سمت و سوی دولت صرفه جویی خواهد بود و پرداخت نقدی عملا کنسل خواهد شد.مصطفی صفاری کارشناس اقتصادی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان، در رابطه با اولویت بندی دولت در تخصیص بودجه ۹۵ گفت: به دلیل عدم ارائه لایحه و برنامه ششم توسط دولت در حال حاضر نمی توان راجع به آن قضاوت کرد.وی با بیان اینکه بودجه باید منطبق با برنامه ششم باشد گفت: برنامه ششم زمانی که به تصویب می رسد جداولی در آن ضمیمه شده است تا اهداف و زمانبندی پوشش برنامه ها مشخص شود.این کارشناس اقتصادی در همین راستا افزود: به نظر می رسد بودجه ۹۵ باید تولید محور و صادرات محور باشد و سیاست های دولت مسلما در جهت توسعه اقتصادی باشد.صفاری با بیان اینکه قیمت نفت در بودجه با نرخ ۳۵ دلار بسته شده است ادامه داد:مسلما با احتساب درآمدهای نفتی دولت در سال آینده یارانه در آن جایی نخواهد داشت و توجیه پذیر نخواهد بود و قطعا سال آینده برنامه پرداخت یارانه به ۷۰ میلیون نفر منتفی خواهد بود.صفاری در پایان افزود: به نظر می رسد در بودجه ۹۵ سمت و سوی دولت در صرفه جویی خواهد بود و پرداخت نقدی عملا کنسل خواهد شد.
پس از اجرایی شدن برجام نان عدهای آجر میشود
بیژن زنگنه در چهارمین جشنواره نفت و رسانه با بیان اینکه ما در مرحلهای هستیم که وارد دوران پساتحریم میشویم، افزود: تمام تحریمها از شورای حکام تا تحریمهای سازمان ملل در حال لغو شدن هستند. وی به هزینه زیادی که ملت ایران بابت این تحریمها پرداخت کردهاند، اشاره کرد و گفت: ما توانستهایم به این نقطه برسیم که تمام قطعنامهها علیه جمهوری اسلامی ایران رفع شود و به دوران پس از تحریم وارد میشویم.زنگنه عنوان کرد: در پسابرجام برای انتقال پول نیازی نیست که ۳۰ درصد پول اضافه در جیب دلالها ریخته شود؛ پولمان دست خودمان است و میدانیم کالای مورد نیازمان را از چه کسی میخریم و همچنین تمام حقوقی که از ما سلب شده بود، پس گرفته میشود.وی به درآمد ۲۲ میلیارد تومانی فرد مدعی (متهم نفتی) اشاره و تصریح کرد: این فرد چقدر کار کرده است که میگوید ۲۲ میلیارد در آن سود کردم.وزیر نفت ادامه داد: این فرد باید ۱۵۰ میلیارد دلار کار کرده باشد تا چنین سودی به دست بیاورد و چه کار کرده است که میگویید ۲ تا ۳ میلیون یورو برایش پول خرد است.
سودجویی ابزاری از مرغ برای انتخابات
علیرضا ولی مدیر عامل شرکت پشتیبانی امور دام درباره معدوم کردن ۶۰۰ تن گوشت مرغ به دلیل فاسد شدن، گفته: برخی برای سودجویی و استفاده ابزاری از این مساله در انتخابات، نسبت به انتشار چنین اخباری اقدام میکنند که با آنها برخورد میشود. تاکنون حتی یک مثقال گوشت مرغ معدوم نشده و این خبر از اساس نادرست است. وی با بیان اینکه هیچ مشکلی برای تامین گوشت مرغ در بازار شب عید وجود ندارد، افزود: برخی سودجویان برای استفاده ابزاری از این مساله در انتخابات پیشرو دست به انتشار چنین شایعاتی میزنند که با آنها برخورد میشود.
حیات سیاسی قتدارگرایان مرهون عدم حضور است
اکبر اعلمی در گفتگو با ایلنا٬ درباره علت اصلی حمله تندورها علیه برخی شخصیتهای سیاسی در سخنرانیها اظهار داشت: بخشی از این رفتارها ناشی از عصبیت و تعصبهای کور است که گروهی نسبت به قوانین آشنایی ندارند و گروهی هم از محافل و اشخاص خاص هدایت میشوند٬ اما فرجام این کار در وهله اول ضررش متوجه نظام و کشور است و همچنین بیانگر این موضوع است که نیروهای حافظ امنیت نتوانستند امنیت اشخاص را تامین کنند. در حالیکه در قانون اساسی و قوانین موضوعه بر لزوم تامین امنیت اشخاص تاکید شده است.وی ادامه داد: بروز این رفتارها و هجومها به نفع فردی است که مورد حمله قرار میگیرد یعنی این اقدامها و هجومها به نوعی نقض غرض است که در نهایت و در هر دو صورت ضررش متوجه اشخاص حقیقی یا حقوقی به عنوان بانیان این حملهها میشود. اعلمی در ادامه درباره تلاش جریان مقابل برای مقابله با ورود اصلاح طلبان و زدن برچسبهای مختلف به آنها در انتخابات گفت: اینکه از ناحیه این افراد و گروههای مقابل چنین تبلیغات منفی صورت میگیرد امری بدیهی است٬ چراکه اقتدارگرایان حیات سیاسی خود را مرهون عدم حضور نیروهای تحولخواه میدانند.
تندروها هر درخواستی را با زور به دست می آورند
سهیلا جلودارزاده در گفتوگو با خبرنگار ایلنا٬ درباره تحقق حضور ۳۰ درصدی بانوان در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: شرط تحقق این موضوع تلاش و پایداری از سوی این قشر موثر در جامعه است.وی درباره حملات اخیر برخی تندروها به سخنرانی شخصیتهای اصلاحطلب گفت: بروز اینگونه مسایل حاشیهای در جوامع در حال توسعه و گذار به سمت دموکراتیک شدن رخ میدهد و عده زیاد هم متاثر از تربیتهای قبلی قرار دارند و تندروها نیز مایلند که هر مسئلهای را به زور برای خود به دست بیاورند و با ایجاد محدودیت برای دیگران آن را برای خود حفظ کنند. جلودارزاده با بیان اینکه این عادتهای بد ریشه در گذشته سیاه دارد٬ خاطرنشان کرد: با افزایش آگاهی میتوان چنین رفتارهای اشتباهی را از بین برد تا با رعایت حقوق یکدیگر وعدم تجاوز به حقوق دیگریٰ کشور را به سمت و سوی توسعه پیش ببریم.