پس از ثبتنامها و مشخص شدن تقریبی اسامی نامزدهای انتخابات مجلس، این سوال وجود دارد که آیا نمایندگانی که از مرتضوی پول گرفتهاند تایید صلاحیت میشوند و آیا میتوانند در انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی شرکت کنند؟
متن یادداشت محمد پورباقری به شرح زیر است:
سازمان تأمین اجتماعی بیش از ۴۰ میلیون بیمهشده تحت پوشش دارد و بزرگترین سازمان بیمهگر کشور محسوب میشود، در سالهای ۸۴ تا ۹۲ حدود ۸ بار مدیرعامل آن تغییر کرد و دستخوش اتفاقهای عجیب و غریبی شد و با سرمایههای کارگران به اهداف سیاسی و اقتصادی خود پرداختند.
در اواخر دولت دهم، تحقیق و تفحص از سازمان تأمین اجتماعی که مدیرعامل وقت آن سعید مرتضوی بود کلید خورد تا از یکی از بزرگترین حیف و مال حقالناس پرده برداشته شود. کمیته تحقیق و تفحص مجلس شورای اسلامی از سازمان تأمین اجتماعی در گزارش خود، پرداختهای میلیاردی به ۳۷ نفر از نمایندگان در اردیبهشت ماه امسال را به عنوان یکی از تخلفات سازمان تامین اجتماعی منتشر کرده و اعلام کرده بود مرتضوی اسامی این ۳۷ نماینده را اعلام نمیکند.
پس از انتشار این گزارش، سعید مرتضوی اعلام کرد نمایندگان مجلس، به ویژه بانفوذترها، از جمله رئیس و اعضای کمیته تحقیق و تفحص از تامین اجتماعی بارها کمکهای مالی، کارت هدیه و سکههای طلا گرفتهاند، اما در گزارش خود فقط به همان یک مورد اردیبهشتماه که نام خودشان در آن نیست، اشاره کردهاند.
قرائت گزارش تحقیق و تفحص از سازمان تأمین اجتماعی در مجلس شورای اسلامی، تنها پردهبرداری از گوشهای از فجایعی بود که در طول ۸ سال گذشته، در کشور رخ داده است. و آنچه در این چند سطر مورد توجه است، گرفتن پول توسط برخی نمایندگان مجلس از سازمان تأمین اجتماعی در دوران مدیریت سعید مرتضوی است. چراکه چنین نمایندهای به هیچ عنوان نمیتواند به وظیفه نظارتی خود در قبال دستگاههای دولتی یا حداقل در قبال مدیرانی که هدیه یا رشوه میدهند عمل کند؛ و از سوی دیگر این بدعت غلطی است که مفاسد بعدی نیز دارد؛ ثانیاً اگر به هر علتی این نیاز مشروع شناخته شود، بهتر آن است که قانونی تصویب شود تا این مساعدتها از کانال مجلس انجام گیرد، نه آنکه دستگاههای تحت نظارت به نمایندگان پول بدهند.
ارقام و مبالغ فهرست کارتهای هدیه اعطایی به نمایندگان و رقمهایی از ۵۰۰ هزار تومان تا حداکثر ۵ میلیون تومان جایگاه و شأن آن نمایندگان را نشان داده است و باید به وضع نمایندگانی افسوس خورد که برای ۵۰۰ هزار تومان و یک میلیون و ۵ میلیون تومان دست نیاز به سمت هر کسی دراز کردهاند. جدا از این موضوع باید پرسید آیا نمایندگانی که از سعید مرتضوی پول گرفتهاند تایید صلاحیت میشوند و خواهند توانست در انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی شرکت کنند؟