خبر ثبت نام سید حسن خمینی برای شرکت در رقابت انتخاباتی بازتاب گسترده ای در رسانه های بین المللی داشته است. از دست بالا پیدا کردن اصلاح طلبان تا آغاز فصلی تازه در سیاست ایران بخشی از این واکنش ها بوده اند. “گاردین” می نویسد:”اگرچه بیشتر اصلاح طلبان سکوت کرده اند اما ورود سید حسن خمینی نشان می دهد که تحرک تازه ای ایجاد شده است”.
روزنامه “نیویورک تایمز” با انتشار گزارشی در این باره نوشته است:”یک روحانی میانه رو که نوه بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران است روز جمعه با ثبت نام رسمی برای شرکت در انتحابات مجلس خبرگان نامزدی خود را به طور رسمی اعلام کرد. این روحانی ۴۳ ساله سید خسن خمینی نام دارد. او به خبرنگاران گفت که به عنوان نامزد مستقل وارد انتخابات مجلس خبرگان شده است که در تاریخ ۲۶ فوریه برگزار خواهد شد”.
روزنامه نیویورک تایمز در ادامه اشاره می کند که نامزدی او سبب شد مخافظه کاران ایران را هراسی عمیق فراگیرد و در این باره می نویسد:”هراس از نام قدرتمند خانوادگی اوست که می تواند در جذب آرای مردم موثر باشد. در حالی که محاقظه کاران در سالیان اخیر حرمت نام بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران را حفظ کرده اند با این حال، از سیل هجمه و انتقاد علیه نوه ایشان خودداری نکرده اند آن هم به دلیل نزدیکی او به جناح اصلاح طلب”.
روزنامه نیویورک تایمز در ادامه اشاره می کند که رسانه های خبری وابسته به جریان دلواپسان اتهاماتی را علیه سید حسن خمینی بیان کرده اند و در این باره می نویسد:”یکی از رسانه ها نوشته بود که او ایت الله نیست و فاقد اعتبار مذهبی برای شرکت در انتخابات است. روزنامه محافظه کار کیهان هم مدعی شد که حمایت از او تنها در رسانه های خبری خارجی است. این در حالیست که رسانه ها میانه رو در ایران باور دارند که در صورت تایید صلاحیت می توان امیدوار بود که میزان آرای جذب شده توسط او بالا باشد”.
نیویورک تایمز اشاره می کند که سید حسن خمینی و پسرش احمد در شبکه های اجتماعی حضوری گسترده دارند و می افزاید”آنان نشان داده اند که آزادی فردی و روابط بهتر با جهان خارج حمایت می کنند”.
نیویورک تایمز در پایان نتیجه گیری می کند که تایید صلاحیت سید حسن خمینی و موفقیت او در انتخابات پیش رو به معنای افزایش نفوذ اصلاح طلبان خواهد بود.
روزنامه گاردین” نیز با انتشار گزارشی ثبت نام سید حسن خمینی را نقطه عطفی در تاریخ معاصر ایران دانسته و در این باره می نویسد:”خانواده حضرت امام (ره) در سال های اخیر تا حد زیادی از سیاست دور مانده بود و از پذیرش نقش های رسمی اجتناب می ورزید. نامزدی نوه ایشان برای شرکت در رقابت انتخاباتی پیامی است که نشان دهنده دورانی جدید در سیاست ایران است”. گاردین در ادامه اشاره می کند که حمایت سید حسن خمینی در انتخابات سال ۲۰۱۳ میلادی از نامزدی حسن روحانی در پیروزی او نقش مهمی داشت.
این روزنامه نیز اشاره می کند که اصلاح طلبان امید زیادی دارند که موفقیت سید حسن خمینی در انتخابات به تغییر توازن سیاسی در داخل ایران به سمت اعتدال گرایی بیانجامد.
این روزنامه بریتانیایی اشاره می کند که با وجود فشارهای زیاد تندروها از به حاشیه راندن کامل اصلاح طلبان و حذف آنان از عرصه سیاسی ایران ناکام مانده اند و در این باره می نویسد:”اگرچه بیشتر اصلاح طلبان سکوت کرده اند اما ورود سید حسن خمینی نشان می دهد که تحرک تازه ای ایجاد شده است. محدودیت های محافظه کارانه بر بسیاری از اصلاح طلبان از جمله رییس جمهوری دولت اصلاحات وضع شده است از جمله ممنوعیت بردن نام او و ی انتشار تصویرش در رسانه ها”.