یک مدرس حوزه علمیه قم گفت: گاهی می بینیم کسانی از فرمایشات امام سوء استفاده می کنند که دور و بر امام نبوده اند و حتی با امام فاصله و زاویه داشته اند، اما امروز یک جمله از امام را می گیرند و به نفع خود استفاده می کنند؛ این مصداق همان تحریف امام است که مقام معظم رهبری فرمودند.
آیت الله محسن غرویان در گفت و گو با خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، در پاسخ به سؤالی در مورد “آثار اظهار نظر در مورد امام بدون مطالعه آثار و اطلاع عمیق از مسیر فکری ایشان”، اظهار کرد: صادق ترین و صائب ترین تفسیرها از نظرات امام را باید از شاگردان امام مانند مقام معظم رهبری و آیت الله هاشمی رفسنجانی که دور و بر امام بوده اند، دریافت کنیم و بدانیم که تفاسیر غلط و سوء استفاده های سیاسی ظلم بزرگی در حق امام است.
وی یادآور شد: فرمایشات امام به طور مستند در کتاب ها جمع آوری شده است، اما اینکه گروه های سیاسی بخواهند کلام امام را تقطیع کنند، مقدمه و مؤخره آن را بر دارند، یک جمله را بیاورند و تفسیر خود را ارائه کنند، [این خود مصداقی از] تحریف امام است که مقام معظم در سخنرانی خود بدان اشاره کردند.
غرویان تحریف امام را خیانت بزرگی در حق امام و انقلاب خواند و اضافه کرد: این باعث می شود جوانانی که امام را ندیده اند با این تفسیرهای نادرست، از مسیر امام و انقلاب دور شوند.
وی گفت: راه حفظ جلوگیری از تحریف امام این است که موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) این آثار را حفظ کرده و تفسیر آن هم توسط شخصیت های برجسته نظام و بیت امام همچون آیت الله سید حسن خمینی صورت گیرد، این شخصیت ها کسانی هستند که نزدیکترین افراد به امام بوده و حتی در جلسات خصوصی ایشان هم حاضر بوده اند؛ لذا این افراد می توانند مورد اعتماد باشند.
این مدرس حوزه علمیه قم در پاسخ به سؤال دیگری در مورد چگونگی تفسیر از رفتارها و عملکرد امام در طول دوران رهبری سیاسی ایشان، تصریح کرد: ما راهی جز تفسیر کلمات امام نداریم و این تفسیر را مفسری باید انجام دهد که مبانی فکر امام و ساختار اندیشه ایشان در دست او باشد.
وی افزود: گاهی می بینیم کسانی از فرمایشات امام سوء استفاده می کنند که دور و بر امام نبوده اند و حتی با امام فاصله و زاویه داشته اند، اما امروز یک جمله از امام را می گیرند و به نفع خود استفاده می کنند؛ این مصداق همان تحریف امام است که مقام معظم رهبری فرمودند.
غرویان در پایان در پاسخ به سوال دیگری در خصوص اهمیت آثار اصولی و فقهی امام در شناخت ایشان، تأکید کرد: امام را کسی نمی تواند به درستی بشناسد، مگر اینکه مبانی و آثار فلسفی و فقهی ایشان در دستش باشد، زیرا اساس اندیشه حضرت امام را مبانی فلسفی، کلامی، فقهی و اصولی ایشان تشکیل می دهد؛ بنابراین اساتیدی که آشنا با این مبانی باشند می توانند امام را به درستی بشناسند.