اواخر مجلس هشتم بود که رهبرمعظم انقلاب خطاب به نمایندگان نکته ای را درباره شأن نظارتی مجلس گفتند:
«ببینید، مجلس نسبت به دستگاههای اجرایی کشور شأن نظارتی دارد که مسئله بسیار بااهمیتی هم هست، یک شأن نظارتی هم برای خود مجلس و برای آحاد نمایندگان تعریف کنید. من معتقدم که شما دو سال دیگر توی مجلسید، معلوم نیست بعد از این توی مجلس باشید یا نباشید؛ اما صدها و صدها نفر در طول زمان از اینجا عبور خواهند کرد؛ کسانی خواهند آمد و روی این صندلیها خواهند نشست. اگر شما امروز توانستید یک سازوکار کنترلى متقن و محکم برای نظارت بر کار نماینده پایهگذاری کنید، تا هر وقتی که این دستگاه خوب کار کند، اجرش مال شماست. آن طرف قضیه هم متأسفانه همین جور است. اگر امروز با قدرتی که خدا به شما داده ، توان نمایندگی میتوانید این ابزار کنترلی را کار بگذارید، ولی کار نگذارید، از شما سؤال خواهد شد. روز قیامت خدا سؤال میکند.» این بیانات مقام معظم رهبری ناشی از درایت ایشان است که آینده را به خوبی می دیدند و مطمئن بودند که روزی برخی بر صندلی نمایندگی تکیه میزنند که هم شأن این جایگاه نیستند. افرادی میآیند که به راحتی در مجلس شورای اسلامی به شخصیتهای نظام توهین میکنند و تهمت میزنند، اشخاصی وارد این عرصه میشوند که زبان به اتهام میگشایند و دیگران را تخریب میکنند، جماعتی پیدا میشوند که با فحاشی نسبت به دیگران سعی میکنند حرف خود را به کرسی بنشانند و هزاران اقدام غیر شرعی و عرفی که هیچ سنخیتی با یک مجلس اسلامی ندارد را سرلوحه کار خود قرار میدهند.
نادیده گرفتن به یک توصیه
بعد از دستورات ایشان، عده ای برای فعال نشان دادن خود تصمیم به تشکیل مرکزی برای نظارت بر عملکرد نمایندهها ایجاد کردند ولی شاهد بدترین اتفاقها در مجلس نهمی بودیم که قرار بود کمیسیونی برای این مهم تشکیل دهد.
در این مجلس نمایندگانی بودندکه بخشدار یک شهر را کتک زدهبودند و به خبرنگاران فحش میدادند ولی خبری از برخورد قاطع و قانونی مد نظر رهبری با این افراد نبود و این دلیل اصلی ایجاد فجایعی مانند قرچک شد که در آن عمامه از سر یک روحانی گرفتند و بعد به جای آنکه از این اقدامات غیر قانونی خود معذرت خواهی کنند، شروع به فحش دادن به فرماندار شهر ورامین کردند.
افراد سابقهدار در مجلس!؟
نقوی حسینی چهرهای که سالها با این کردار در جایگاه سخنگوی کمیسیونی مهم و حساس مانند سیاستخارجی و امنیت ملی بود و در نهایت از آن سمت به دلایلی عزل شد از نمونه بارز این اقدامات است.
این فرد که در پرونده خود ضربو شتم مقامات دولتی، توهین و افترا را نیز دارد، این عضو فعال جبهه پایداری که در ماجرای قرچک نقش لیدری این بی قانونی را برعهده داشت و سپس بعد از اینکه مقامات،رسانه ها و افکار عمومی آن را به شدت محکوم کردند عذر بدتر از گناه آورد و تهدید کرد که با همه برخورد میکند و فرماندار غلط کردهاست که به یک همایش قانونی مجوز دادهاست.
از افرادی با این سابقه اقدامات مذکور بعید نیست، ولی باید انتقاد را به مرکزی داشت که ادعای نظارت بر عملکرد نمایندگان را برعهدهدارد. چرا باید جماعتی این چنین بر جایگاه نمایندگی ملت تکیه بزنند که زبانشان به توهین، افترا و تهمت و همچنین دستانشان به ضربو شتم عادت داشته باشد!؟