رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام اشتغال زایی را وظیفه دینی، ملی و حتی حکومتی همه مسؤولان در تمامی سطوح دانست و گفت: رونق اشتغال، علاوه بر حفظ شأن و جایگاه خانواده ها، باعث تحول در اقتصاد می شود.
آیت الله اکبر هاشمی رفسنجانی روز سه شنبه در دیدار استاندار همدان و معاونان وی بر اشتغال زایی تاکید کرد و افزود: باید از اقیانوس مردمی در این راه استفاده کرد که بخش خصوصی کشور اگر مقدمات فراهم باشد و مزاحمت ها نباشد، آماده است که به میدان بیاید.
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه به سوابق آشنایی خویش از استان همدان، بر ظرفیت های تاریخی، جغرافیایی و نیروی انسانی این استان تأکید کرد.
هاشمی رفسنجانی ادامه داد: همجواری و دسترسی آسان ۹ استان کشور به همدان، به همراه سوابق تاریخی قبل اسلام و نقش هگمتانه در سال های پس از اسلام، می تواند همدان را مقصد بسیاری از گردشگران داخلی و حتی خارجی کند.
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام با یادآوری طرح های دوران سازندگی برای استان همدان، مشخصاً به سدّگری در نهاوند اشاره کرد و افزود: زمین های مساعد همدان، یکی از بهترین مناطق کشور برای تقویت کشاورزی است و اگر به طرح های آب و آبیاری در دوره های بعدی توجه می شد، امروزه همدان قطب کشاورزی، مخصوصاً برای بعضی از محصولات خاص می شد.
هاشمی رفسنجانی با تشریح نقش مردم همدان در مقاطع مختلف انقلاب و به خصوص دفاع مقدس، به دوره اخیر اشاره کرد و گفت: آنچه در سال های اخیر از مردم همدان می بینیم و می شنویم، شایسته و مکمل نقش آنان در همه دوره های تاریخ است.
وی پس از شنیدن گزارش استاندار در خصوص همکاری استانداری و بانک ها برای کمک به واحدهای تولیدی، گفت: خوب است این برنامه به عنوان نمونه در اختیار وزارت کشور و استانداری های سراسر کشور قرار گیرد که اکنون یکی از معضلات و مشکلات اساسی مردم، تعطیلی بسیاری از واحدهای بزرگ و کوچک تولیدی است.
محمدناصر نیکبخت استاندار همدان به همراه آقایان محمد الهی تبار معاون سیاسی وامنیتی و اجتماعی، محمود رضا عراقی معاون امور عمرانی و رضا قیاسی معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری همدان در این دیدار حضور یافتند.
نیکبخت نیز در این دیدار با ارائه گزارشی از اوضاع سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی استان، به طرح های اشتغال زایی تولیدی، صنعتی و گردشگری اشاره کرد و گفت: با تعیین تکلیف واحدهای تولیدی تعطیل شده در سال های گذشته و تزریق سرمایه در گردش، پس از بیرون آمدن از لیست معوقات بانکی، موجبات فعال شدن تعداد زیادی از این گونه طرح ها فراهم شد.
استاندار همدان با اشاره به تبصره ۱۶ قانون بودجه سال ۹۲ گفت: با همکاری بانک های استان، استانداری و صاحبان واحدهای تولیدی توانستیم ۴۰۰ میلیارد تومان از بدهی های معوقه واحدها را تعیین تکلیف کرده و شاهد اعاده فعالیت این گونه واحدها باشیم.
وی افزود: این مسأله باعث شده که براساس گزارش رسمی مرکز آمار ایران، نرخ بیکاری استان همدان از ۷/۸ درصد در سال ۹۳ به ۷/۶ درصد در سال ۹۴ کاهش پیدا کند.
استاندار همدان درباره اشتغال جدید برای جوانان در استان نیز گفت: مستند به گزارش های رسمی سازمان تأمین اجتماعی استان، هر ماهه بین ۹۰۰ تا هزار نفر در واحدهای تولیدی استان برای اولین بار بیمه اجباری شده اند و می شوند که نشان از اشتغال آنان است.
وی افزود: از ۶۰۰ واحد تولیدی تعطیل شده استان در سال های قبل از دولت یازدهم، در حال حاضر بیش از ۴۰۰ واحد به فعالیت های خود برگشته اند و برای احیای ۲۰۰ واحد دیگر هم برنامه داریم که بسیاری از بیکار شده ها را به کار بر می گرداند.
نیکبخت با اشاره به ظرفیت های گردشگری استان و ابراز تأسف از اینکه همدان در گذشته به خاطر عدم توجه به زیرساخت ها، مقصد گردشگری نبود و نیست، گفت: با آغاز به کار دولت یازدهم طرحی برای شناسایی ظرفیت های تاریخی، طبیعی، علمی و جغرافیایی گردشگری تهیه شد که هم اکنون پنج هتل مدرن در حال ساخت و اقدام است که در صورت اتمام، تحولی چشمگیر ایجاد خواهد کرد.
وی تکمیل طرح گسترش فرودگاه بین المللی همدان، ادامه عملیات اجرایی راه آهن سراسری و اتمام عملیات اجرایی آزاد راه تهران ـ همدان را از دیگر اقدامات دولت تدبیر و امید در استان دانست و با تأکید بر حمایت های مردم، نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه همدان و مسؤولان دیگر نهادها و ارگان ها و نمایندگان، گفت: بدنبال آن هستیم تا با وحدت ملی و منطقه ای، در راستای اهداف و آرمان های امام و انقلاب و برای بهتر کردن زندگی مردم استان همدان بکوشیم.
نیکبخت با یادآوری خاطرات سفرهای آیت الله هاشمی رفسنجانی به استان و شهر همدان در سال های قبل از انقلاب و پس از آن، به خصوص در سال های سازندگی، گفت: امیدواریم باز هم میزبان شما در استان همدان باشیم.