آیت الله ناصر مکارم شیرازی از مراجع تقلید گفت: اینکه امروز برخی برای انتخابات مجلس با هم مقابله میکنند؛ به طور حتم نه تنها مشکل را برطرف نخواهد کرد؛ بلکه مباحث اصلی کشور نیز پیش نخواهد رفت؛ بنابراین تنها راه از بین رفتن مشکلها، اتحاد تمام دستگاه هاست.
به گزارش ایلنا، این مرجع تقلید روز پنجشنبه در دیدار رئیس و هیات رئیسه اتاق بازرگانی ایران، بر ضرورت وحدت آحاد جامعه، مسئولان و دولت تاکید کرد و افزود: دولت نباید خود را از جامعه و ملت جدا بداند؛ بلکه همه باید در یک مسیر حرکت کرده تا مشکلها یکی پس از دیگری برطرف شود.
وی بیان داشت: علما و مراجع در متن مباحث کشور نبوده و در حاشیه قرار دارند؛ اما میتوانیم این ادعا را داشته باشیم که مشکلها را درک میکنیم.
آیت الله مکارم شیرازی گفت: یکی از مشکلهای امروز کشور این است که هر نهاد و گروهی به خود فکر کرده و متاسفانه فرهنگ فکر جمعی در مملکت حاکم نیست.
این مرجع تقلید خاطرنشان کرد: زمانی موفق خواهیم بود و مشکلها کمتر خواهد شد که تمام دستگاهها به فکر یکدیگر بوده و برای حل مشکلها، همه با هم تلاش کنند؛ اما متاسفانه هنوز این فرهنگ در کشور حاکم نشده است.
آیت الله مکارم شیرازی یکی از مشکلهای کشور را وجود تندروها دانست و گفت: تندروها کسانی هستند که تا صحبت از سرمایه خارجی میشود، مباحثی را مطرح کرده و شروط دست و پا گیری را وضع میکنند.
وی فشار خارجی را مشکل بعدی کشور عنوان کرد و افزود: دشمنان نمیگذارند اقتصاد کشور پیشرفت کند؛ بنابراین فکر جمعی، سعه صدر و مراقبت از نفوذ آنان، از اموری است که باید با دقت بر روی آن برنامه ریزی کرد.
وی با اشاره به موضوع اسراف در کشور، بیان داشت: امروز گروههایی در کشور وجود دارند که به فکر جامعه نبوده و ماشینهای میلیاردی وارد میکنند؛ حال این ماشینها چگونه و برای چه کسی وارد میشود، معلوم نیست؛ اما اگر بخواهند در داخل فلان جنس تولید شود، ناراحت میشوند؛ زیرا این دسته از انسانها به فکر تأمین سود خود از راه واردات خارجی میباشند.
این مرجع تقلید گفت: متاسفانه امروز مباحث اخلاقی از طریق رشوه، ربا و اسراف متزلزل شده و برای برطرف نمودن این مشکلها نیاز به فکر جمعی و اراده همگانی است.
آیت الله مکارم شیرازی با بیان این مطلب که بزرگترین نعمت کشور امنیت است، به صحبت اخیر وزیر اطلاعات درباره حادثه فرانسه اشاره کرد و افزود: این مقام مسئول در سخنان خود جریان فرانسه را هشداری برای کشور دانست؛ اما سوال اینجاست که صرف اعلام هشدار کفایت میکند یا باید کارهای عملی در این باره انجام داد؟