حلاوت و شیرینی صعود به جام جهانی درست در هنگامه و بزنگاهی که می بایست شادی و سرور ملی برایمان به ارمغان بیاورد به کام مان تلخ و ناگوار شد، آزادی در سه شنبه این هفته قرار بود میزبان جشن ملی باشد اما با یک کج سلیقگی محض موجبات ناراحتی بسیاری از مردم و خدشه بر غرور ملی مان فراهم آمد.
روی مستطیل سبز ناهماهنگ بودیم و بد، با آنچه که در انظار فوتبالی ها پیش از این جلوه گر شده بود فاصله بسیاری داشتیم و خوب بازی نکردیم، گل خوردیم و رکوردمان نیز شکست اما این همه داستان روز تلخ آزادی نبود.
یک حاشیه پر رنگ همه این متن اصلی را تحت الشعاع خود گرفت
زنان ایرانی مدت هاست که مطالبه حضور در ورزشگاه های فوتبال را مطرح و البته هر بار با پاسخ منفی روبرو می شوند، دلیل این ممانعت هم البته مشخص و معلوم نیست که قیود شرعی تعارضی با آن نداشته و از طرف دیگر حضور زنان در مراسم های مختلف از تئاتر و سینما و جشن های هنری و کنسرت گرفته تا موارد دیگر در کنار مردان پذیرفته شده و سال هاست که انجام می پذیرد.
تنها نکته و توجیه شاید عدم فضای مناسب فرهنگی در ورزشگاه ها و در میان تماشگران باشد که نیک پیداست با حضور زنان در ورزشگاه ها می توان این معضل را نیز سامان داده و تجربه های مشابه دال بر همین نکته است و هرگاه زنان در محیطی حضور داشته اند، به طور معمول رعایت این حضور و حرمت آنان می شده و به طور قطع ورزشگاه های فوتبال نیز از این قاعده مستثنی نیستند.
اما به هر تقدیر با همه تلخی این عدم انعطاف، آن را به جان خریده و پذیرفته بودیمش تا آنکه دیدیم زنان سوری بی هیچ ممانعت و ملاحظه ای اجازه حضور در ورزشگاه آزادی برای تماشای بازی را یافتند، البته پیش تر تماشگران کره ای هم آمده بودند اما این بار که زنان مسلمان سوری به ورزشگاه راه یافتند، داغش بیش تر بر جانمان نشست.
به خصوص که گزارشاتی از سوی برخی رسانه ها انتشار یافته که اگر تماشگران زن ایرانی با پرچم سوریه به ورزشگاه می آمدند، اجازه ورود می یافتند! این را دیگر نمی دانیم کجای دلمان بگذاریم!!
آیا این توهین به یک ملت و غرور و پرچم و اصالت آن در خاک خودش نیست؟ چه فرد و جریان و تفکری پشت این بدسلیقگی محض قرار دارد و بر چه اساس و متر و معیاری عدم حضور زنان ایرانی در ورزشگاه را توجیه و اجرا می کند؟
اگر مشکل شرعی باشد ( که نیست) چرا زنان سوری و مسلمان اجازه حضور در ورزشگاه را دارند و زنان ایرانی نه، اگر ملاحظات فرهنگی لحاظ می شود که فرقی میان زنان سوری و ایرانی نیست و ….
البته این اتفاق به همین سادگی ها از دایره خاطره و اذهان مردم پاک نشده و شاید این اتفاق ناخوشایند سبب ساز توضیح مقامات و اصلاح این روند معوج باشد و از همه مهم تر این نکته را بر همگان اثبات کند که موضوع این ممانعت ارتباطی با آموزه های اسلامی و قیود شرعی نداشته و تنها برآمده از یک رفتار سلیقه ای و البته بهتر بگوییم کج سلقیگی محض است.