رییس هیات بدوی رسیدگی به تخلفات اداری در نهاد ریاستجمهوری با تاکید بر اینکه واقعا وجود امثال سعید مرتضوی و بابک زنجانی مایه تاسف است گفت: اگر بنا باشد آفتابه دزد را تعقیب کنیم اما آن که میلیاردها خورده و برده را رها کنیم و تعقیب نکنیم، مردم مایوس میشوند. همین الان که با تخلفات اداری برخورد کردیم و بازتابی در فضای جامعه پیدا کرده است، مردم خیلی امیدوار شده اند که در نهاد ریاستجمهوری هیاتی به وجود آمده و کار آن برخورد با متخلفین در هر رده ای است. اگر بخواهیم مردم را امیدوار بکنیم باید با متخلف در هر ردهای که باشد برخورد کنیم.
حجتالاسلام اشرفی اصفهانی در گفتوگو با خبرآنلاین گفت: فساد دلایل گوناگونی دارد. اما یکی از علل فساد اقتصادی تحریمهایی بود که در دولت نهمودهم به وجود آمد و این مسائل باعث شد بعضی برای دست یابی به منافع خود، تحریمها را دور بزنند و به سرمایه هنگفتی دست پیدا کنند. افرادی که کارهای کلیدی در دولت نهم و دهم داشتند و عوامل دیگری که در این زمینه دخالت داشتند؛ الان پرونده دارند و قوه قضاییه محکم پیگیر این موضوع است.
وی گفت: دولتها ابزار کافی برای مبارزه با فساد دارند. اما مساله بسیار مهم اینجاست که به چه قیمتی بخواهند از این ابزار استفاده کنند. آیا میخواهند پای عوارض بعدی قضیه بایستند و یا از همه مسائل چشم پوشی میکنند؟ متاسفانه در مملکت ما رانت قدرت و رابطه بازی و توصیه بازی موثر است. مطمئنا دولت میتواند با اینگونه مسائل و با کسانی که فساد کردند برخورد جدی کند. بنابراین اگر از این توصیهها چشم پوشی شود دولت خیلی راحت میتواند با اینها مبارزه کند.
رییس هیات بدوی رسیدگی به تخلفات اداری در نهاد ریاستجمهوری گفت: حیثیت و آبروی افراد در خطر است. بخشی از پروندههایی که برای ما از سازمان بازرسی میآید، مسائل مالی و بخشی مسائل اخلاقی است که ما دخالتی در آنها نداریم و رسیدگی به آنها با قوه قضاییه است. اما موارد اداری با ماست.
وی گفت: قبول دارم که بعضا در برخورد با بعضی از متخلفین خیلی راحت چشم پوشی میشود. نمونه آن هم مرتضوی است. آیا جرم مرتضوی در همین حد بود که باید به این آسانی رها شود؟ چرا باید آدمیکه هم در قتلها دست داشته و جنایت کرده و هم در وضعیت گذشته رسوایی به بار آورده، را به آسانی رها کرد؟ ما بخشی از پرونده ایشان که مربوط به مدیریتش در سازمان تامیناجتماعی بود را بررسی کردیم، مرتضوی ماهیانه ۶۰ میلیون حقوق برای خودش معین کرده بود! حالا چرا باید به این آسانی رها شود؟ یعنی رواست که یک کارگر زحمتکش در این مملکت ۶۰۰ هزار تومان حقوق داشته باشد و رییس تامیناجتماعی ۶۰ میلیون تومان حقوق برای خود تعیین کند؟ تازه اینها جدای از آن فسادهایی است که به وجود آورد و لکههای ننگی است که در جریان حوادث سال ۸۸ از خود به جا گذاشت. چطور باید به این راحتی او رها شود؟! اگر دانه درشتهایی از این دست بتوانند به راحتی رهایی پیدا کنند و به ریش همه بخندند باز هم اعمالی از این دست تکرار خواهد شد. اشرفی اصفهانی با انتقاد از عملکرد برخی نمایندگان مجلس افزود: اینکه میبینیم نمایندگانی در مجلس مخالفت خود را علنی و در برابر دید مردم اعلام کردند و پلاکارد در دست گرفتند که مخالف برجام هستند، به این دلیل است که منافع اینها در خطر بوده و هست. امیدوارم مردم هم بین کسانی که در این مجلس خادم به ملت بودند با کسانی که خائن به مردم بودند، فرق بگذارند.
وی با اشاره به اینکه پروندههایی که به هیاتهای بدوی آمده بود، همگی مربوط به سالهای ۸۸ تا ۹۲ بود گفت: یعنی از سالهای پیش از ۸۸ برای ما پروندهای نیامده بود. هرچه پرونده بود مربوط به دولت دهم و بیشتر هم مربوط به سالهای ۹۱ و ۹۲ میشد. غالب این پروندهها دقیقا در همان بازه زمانی که تحریمها به اوج خود رسیدند شکل گرفتند.
رییس هیات بدوی رسیدگی به تخلفات اداری در نهاد ریاستجمهوری گفت: از مجموع ۱۱۰۰ پرونده، حدود ۳۰۰پرونده تا به حال رسیدگی شده است. اغلب آنها هم مربوط به هیات بدوی یک، یعنی همان هیاتی است که من مسئولیت آن را بر عهده دارم.
وی گفت: بیشتر پروندههای ارجاعی به هیئت، تخلفات انتظامی دانشگاه مربوط به روسای واحدهای دانشگاه آزاد است. که متاسفانه تخلفات آنها عمدتا هم اخلاقی است. ما محکم برای این تخلفات رای «اخراج» صادر میکنیم.
اشرفی گفت: سروصدا دار شدن رسیدگیهای ما هم به دلیل برملا شدن پرونده نمایندگانی بود که سابقه مدیریت داشتند. به هر حال هیات فعلی خیلی شفاف عمل کرد و قاطعانه وارد میدان شد و عملکرد آن رسانهای شد. در حالی که قبلا اصلا نمیدانستند هیات تخلفی وجود دارد.
وی گفت: در حال حاضر حدود ۵۰ پرونده از شهرداریهای تهران داریم. بارها به ما فشار میآورند که به آنها رسیدگی کنیم. اما بیشاز یک سال است که پروندههای شهرداری تهران نزد ماست ولی ما به دلیل نبود نیروی متخصص نتوانستیم به آنها رسیدگی کنیم. وی با تاکید بر اینکه الان فضای حاکم بر مجلس با آن زمان بسیار متفاوت است گفت: آن زمان فضای حاکم واقعا فضای پاکی بود و همه واقعا هدفشان خدمت به ملت و امام و شهدا بود. اما الان چند درصد از این نمایندگان چنین هدفی دارند؟ امیدوارم دیگر مجلسی مانند مجلس نهم تشکیل نشود. تعداد انگشت شماری در این مجلس، نمایندگان خوب و کارآمدی هستند. اغلب متاسفانه منافع دنیوی خود را دنبال میکنند. اشرفی اصفهانی با تاکید بر اینکه معلوم نیست چه تعداد تایید صلاحیت شوند گفت: اینها باید از فیلتر شورای نگهبان عبور کنند. هنوز گزارش دقیقی درباره اینکه قرار است رایزنی ای صورت بگیرد، به دست من نرسیده است. با این حال نمیشود مطمئن بود که نتیجه بخش باشد. تصمیم نهایی درباره تایید صلاحیتها را شورای نگهبان میگیرد.
وی گفت: امیدوارم اگر بین رییس مجلس، دولت و شورای نگهبان توافقی صورت بگیرد، بشود مسائل را حل و فصل کرد تا صلاحیت افراد بیجهت زیر سوال نرود. در این صورت میتوان مجلس خوبی شکل داد. اما من خیلی امیدوار هم نیستیم.