بی شک یکی از موفقتترین ، پر بیننده ترین و جذابترین بخشهای ورزشی رسانه ملی برنامه ” نود ” است . این برنامه با کنکاش در مسائل پشت پرده فوتبال کشور و روشنگری در آن ، توانسته ورزش دوستان را با خود همراه سازد . برنامه فوق با داشتن مجری توانمندی چون عادل فردوسی پور که به صراحت لهجه و رک گویی شهره است ، توان آن را داشته تا مسئولین ورزشی کشور را در مسائل گوناگون ورزشی به پاسخگویی وادارد و نقطه قوت این برنامه نسبت به دیگر برنامه های پخش شده از رسانه ملی در همین شفاف سازی است.
یکی از آیتم های این برنامه سؤال پیامکی است که مخاطب میلیونی داشته و جذابیت خاصی به آن افزوده است . در راستای همین سؤالات پیامکی طی چند هفته گذشته ، اقدام به معرفی بهترین بازیکنان در پست های مختلف فوتبال می کرد که متاسفانه نحوه طراحی سوالات ، خیلی از هموطنان ورزشدوست ، خصوصا قهرمانان و پیشکسوت فوتبال را آزرده خاطر کرده است. آن سؤالات که با قید ” بعد از انقلاب ” همراه بود این ذهنیت را در بینندگان ایجاد می کرد که آیا تاریخ ورزش کشور ما قبل از انقلاب چه نقاط تاریکی داشت ؟ قهرمانان و اسطوره های فوتبال ما قبل از انقلاب چه جرمی داشتند که رسانه ملی باید بخش افتخار آمیز زندگی ورزشی آنان را نادیده بگیرد ؟ چرا باید تاریخ را برش بزنیم و بخشی از آن را برجسته کرده و بخش عظیم و پر افتخار آن را از اذهان پاک کنیم ؟ مگر ایران سه دوره پیاپی قهرمان جام ملتهای آسیا به سالهای ۱۹۶۸ ، ۱۹۷۲ و ۱۹۷۶ که هر سه بار قبل از انقلاب بوده ، نشده است ؟ مگر علی جباری ، همایون بهزادی ، پرویز قلیچ خانی ، عزیز ظلی ، کلانی ، آشتیانی ، حسن نظری ، حسن روشن ، عادل خانی ، کازرانی ، حق وردیان ، ایرج دانایی فر ، اندرانیک اسکندریان ، پروین و صدها بازیکن و اسطوره فوتبال دیگر که توانسته بودند ایران را قدرت اول آسیا کنند ، نامداران فوتبال این مرز و بوم نبودند ؟ و دهها سؤال دیگر که در اذهان نوجوانان و جوانان کشور باقی خواهد ماند .
جناب فردوسی پور با سقوط سیستم حکومتی یک کشور نباید تاریخ و گذشته و افتخارات آن کشور نیز ساقط شود . جنابعالی و یا هر شخص دیگری که با تفکر خاص اینگونه سؤالات را طراحی می کنید باید بدانید با از بین رفتن حکومت پهلوی ، افتخارات ورزشی آن دوران از بین نمی رود و همان سه دوره قهرمانی آسیا همچنان در ویترین ورزش جهان و به همان تاریخ ، بنام ایران ثبت شده است . هنوز نام اسطوره هایی که اسامی برخی از آنان ذکر شد در تاریخ فوتبال آسیا و جهان جاودانه است ، گر چه برنامه شما و رسانه ملی نام آنان را از تاریخ ایران پاک کرده است . حضرتعالی بهتر از هر کسی می دانید که ایران ، غرور قهرمانی و قرار گرفتن در ویترین افتخارات آسیا را مدیون تلاش ، همت ، عرق ریختن و خون دل خوردن های اسطوره های گذشته است .
ما حق نداریم بخاطر یک سیستم حکومت فاسد که بدست مردم سقوط کرد ، درخشانترین سالهای ورزش کشورمان را نادیده بگیریم . نام قهرمانان و اسطوره های آن دوران را فدای تغییرات سیاسی کرده و آوازه جهانی آنان را فراموش کنیم و اگر چنین رویه ناثواب را در پیش بگیریم در مقابل افکار عمومی و نسل آینده شرمگین خواهیم بود .
صدا و سیمای ایران ” رسانه ملی ” است و به هیچ کس و گرایشی خاص تعلق ندارد و رسالت آن این اجازه را نخواهد داد تا تاریخ کشور را دستکاری کند ، با آنکه در میدان سیاست همواره جانبدارانه عمل کرده و همیشه مورد اعتراض واقع شده است ، ولی این روش غلط نباید در برنامه های ورزشی هم رسوخ پیدا کند . جنابعالی می توانستید به جای بکار بردن کلمه بهترین بازیکن فلان پست ” بعد از انقلاب ” از واژه بهترین بازیکن ” تاریخ فوتبال کشور ” یا ” تاریخ ادوار فوتبال ایران ” استفاده کرده و همه پیشکسوتان فوتبال را که روزگار جوانی خود را فدای غرور ملی کردند ، در آن نظر سنجی جای دهید .
با علم به اینکه اغلب مخالطبین برنامه ” نود ” را جوانان و نوجوانان تشکیل می دهند ، فراگیر بودن سؤال پیامکی این امکان را فراهم می کرد تا نسل امروز ، افتخار آفرینان دیروز را همچنان به یاد داشته باشند و اسطوره ها در اذهان آنان همواره جاودانه باقی بمانند . حذف بخش پر افتخار ورزش کشور زیبنده رسانه ای نیست که حافظه تاریخی ملت است وعنوان ” ملی ” را یدک می کشد . شایسته است دست اندرکاران آن برنامه تاثیر گذار ، ضمن پوزش از پیشکسوتان و نام آوران فوتبال ، ازطرح چنین سؤالاتی که موجب حذف سند افتخار ملی باشد ، پرهیز نماید .