«محمدحسین غیاثی» در یادداشتی تلگرامی دربارهی بخشی از سخنان حجت الاسلام احمد خاتمی در حوزهی سیاست خارجی نوشت:
«آیت الله سیداحمد خاتمی خاتمی در خطبههای نمازجمعه تهران در روز قدس: اخیرا ولیعهد جوان تازه به دوران رسیده گفته ما با تهران مذاکره نمیکنیم و جنگ را به تهران میکشانیم، بچهتر از این حرفها هستی که این عرضه را داشته باشی. صدام که از شما قویتر بود هیچ غلطی نتوانست بکند، شما ضعیفتر از آن هستی که به حساب بیایی» (به نقل از خبرآنلاین).
۱ – یادمان نرفته است که آیت الله جنتی از همین مکان مرگ ملک عبدالله را تبریک گفت. ملک عبداللهی که بهترین شاه عربستان از لحاظ دیپلماسی و ارتباط با ایران بود. تبریک آیت الله جنتی آغاز تیرگی روابط ایران و عربستان پس از مرگ عبدالله شد.
۲ – عربستانیها آمریکایی نیستند که با ۳۸ سال مرگ بر آمریکا گفتن ککشان هم نگزد. عربها تعصب نژادی شدیدی دارند بخصوص عربهای حجاز. تبریک گفتن مرگ ملک عبدالله غرورشان را پایمال کرد.
۳ – در تاریخ خواندهایم که خوارزمشاهیان در مرزهای شرقی فرستادگان چنگیزخان مغول را ابتدا تحقیر کردند و بعد کشتند. چنگیز وقتی شنید خشنترین لشگرکشی تاریخ را آغاز کرد. تا بیرحمترین قوم روی زمین خاک ایران را به توبره بکشند.
۴ – فراموش نکردهایم که ادبیات احمقانه، تحقیرآمیز و تحریک کنندهی احمدینژاد چه خسارات بزرگی به کشورمان زد. میزان ثروت نقدی که در دورهی احمدینژاد از دست دادیم در حملهی مغول از دست ندادیم. کشور در لبهی پرتگاه جنگ قرار گرفت. خدا به دادمان رسید!
۵ – بزرگترین اشتباه در سیاست، خوارداشت و کوچک شمردن دشمن است (حتی اگر واقعا کوچک باشد). به ویژه اگر عربستانی باشد که با تکیه به ثروت زیاد و سلاحهای متعدد و تغییر در راس حکومت، با هر تحریکی ممکن است جنگ را شروع کند!
۶ – چرا پیشنماز جمعهی تهران حمله به سفارت عربستان را محکوم نکرد و از همین تریبون درخواست مجازات آن تعداد لایعقل را به اطلاع مقامات قضایی نرساند که آنهمه موجبات خسارت بر مملکت شدند؟
۷ – براساس کدام قانون یک امام جمعه حق دارد در مسایلی که متولی خاص دارد وارد شود؟ طبق اصل ۱۷۶ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران سیاستها و مواضع دفاعی امنیتی کشور بر عهدهی شورای عالی امنیت ملی است. اگر نیاز باشد عربستان تهدید شود، شورای عالی امنیت ملی، دبیر و دبیرخانه دارد؛ میتواند نظرش را رسما اعلام کند! یا اگر نیاز به پولتیک باشد (مثلا پاسخ غیرمستقیم، تند، کند، نیمه رسمی و قس علیهذا) باید در آن شورا مصوب شده باشد. [آیا در این باره شده است؟]
۸ – ما و مردم عربستان، هزاران سال است با هم همسایهایم و هزاران سال دیگر هم همسایه خواهیم بود. هیچکدام هم یکدیگر را نمیتوانیم نابود کنیم. لذا مثل هر همسایهی دیگری، همیشه نیازمند گفتگو و صلح با یکدیگر هستیم. دولت آل سعود که نمیتواند روابط دو ملت را تحت سیطره ببرد و بهکذا عدهای غیرمسوول در این طرف هم نخواهند توانست چنین کار نابخردانهای انجام دهند. هر دو [دولتها] رفتنیاند اما این ملتها هستند که باقی میمانند.