حسن دشتی از فعالین سیاسی اصلاح طلب شهرستان تبریز در یادداشتی در تدبیروامید نوشت ؛
وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی ، بعنوان یک شهروند دو سخن اساسی با شما دارم .
اول : چون به فرهنگ و هنر کشورم عشق می ورزم و بر گذشته آن افتخار می کنم و ذره ذره آب شدنش را غیر قابل تحمل می دانم .
دوم : بعنوان یک مسلمان از بدعت و بدعت گذاری هایی که از سوی عده ای متحجر وارد حوزه دین میشود احساس خطر می کنم و این چند سطر را خدمت شما عرضه می دارم تا هم به وظیفه انسانی و دینی خود عمل کرده باشم و هم شاید تلنگری باشد برای شما . امیدوارم شمارش این دلنوشته ها بقدری باشد تا شما را از راه ” کوتاه آمدن و تسلیم محض شدن ” باز دارد .
سخن ام صریع گفتم چون ، همانا از مولایم حضرت علی (ع) آموختم : ” تلخی حق را تحمل کن و مبادا که شیرینی باطل را بخوری ”
(( سخن اول ))
این روزها حال فرهنگ و هنر چندان مساعد نیست . از سویی گروههای افراطی در سایه حمایت های مادی و معنوی نهاد انتصابی ، فراقانونی و تریبون های مختلف جرات پیدا کردند هر آنچه دوست دارند انجام دهند و پاسخگوی کسی هم نیستند و از سوی دیگر انفعالی عمل کردن وزارت خانه مطبوع شما ، چنین پیامد دردناک و حزن انگیزی را رقم زده است .
لغو پی در پی کنسرت های مجوزدار توسط افراد غیر مسئول ، توهین و اهانت به کارگردانان مطرح کشور ، هتاکی و بکار بردن الفاظ رکیک برای هنرمندان این مرز و بوم و مهمتر از همه انتشار غیر قانونی نشریه تندرو و هتاک ” یالثارات ” علارغم لغو امتیاز و دهها مورد مشابه که مجال پرداختن به همه آن نیست ، نشات گرفته از کوتاهی و انفعالی عمل کردن وزارتخانه تحت امر شماست .
هنوز مردم از شوک این همه بی قانونی و بی تدبیری خارج نشده بودند که عقب نشینی شما در برابر یک بدعت و خواسته نامعقول و بدون حجت شرعی جامعه را به بهت و حیرت عظیم فرو برد .
شجاعت یکی از صفات مهم برای مدیران می باشد تا بتوانند از حق دفاع کرده و علیه خلاف و ناحقی مبارزه نمایند . حضرت علی (ع) در نامه خود به مالک اشتر به او می فرماید : به اهل شجاعت بپیوندید . همچنین در سیره نظری و عملی آن حضرت در باب مدیریت ، به قانون گرایی ، حق محوری ، باطل ستیزی و شجاعت توجه و تاکید فراوان شده است .
جناب وزیر
شما که روخانی زاده اید و یقینا به علم احادیث و روایت و مسلمات دینی واقف هستید ، بر اساس همان آموزه های دینی شما شایستگی جلوس بر کرسی ریاست را ندارید ، چون شاخصه های مهمی یک مدیر اسلامی را دارا نیستید و این امر یا از سر تسامح بیش از حد شما حاصل شده و یا عافیت طلبی و دنیاگرایی که یکی از افت های خواص است بر شما مستولی گشته است .
(( سخن دوم ))
یکی ازآفات و آسیبهای مهمی که جریانهای فکری و فرهنگی به ویژه ادیان و شریعت های الهی را در طول تاریخ با مشکلات روبرو ساخته بدعت و جریانهای بدعت گذاربوده است .
بدعت در دین موجب ظهور یک سلسله مسائل جدید به نام مذهب می گردد. در باورهای مردم ایجاد تردید نموده و فرقه ها وجریانهای باطل پدیدارشده و سبب ناکارآمدی وگریزاز دین میگردد.
اسلام به ویژه مکتب آسمانی اهل بیت همواره در طول تاریخ با بدعت و بدعت گذاری مواجه بوده است . شما با کوتاه امدن در اسثتنا کردن شهر مشهد از اجرای کنسرت دقیقا به این ام کمک شایانی کردید .
پیامد های بدعت
بدعت گذاری در دین آثار و پیامد های ناگوار فراوانی دارد که در روایت اسلامی به برخی از آنها اشاره شده است که به ذکر چند نمونه اکتفا می کنم .
۱ – تباهی دین : دین مجموعه تعالیم آسمانی است که خداوند برای هدایت وسعادت انسانها نازل فرموده است تبیین وتفسیر دین توسط آشنایان به رموز وحی وازطریق ادله معتبرشرعی می باشد. اگر هر کسی به خود اجازه دهد با سلیقه خاص خود چیزی بر آیین خدا بیفزاید و یا از آن بکاهد ، حقیقت دین از بین می رود و چیزی از آن باقی نمی ماند .
لذا امیر المؤمنین(ع ) فرمود : چیزی مانند بدعت ها دین را تباه و ویران نکرده است .
۲– ترک سنتها : سنت عبارت است از: تمام گفتار، کردار و تقریر پیامبر اسلام و امامان معصوم (ع) که از منابع معتبر معارف و احکام دین به حساب می آید. مسلمانان بخش زیادی از فرهنگ ، آداب و رسوم و احکام عملی خود را از سنت دریافت میکنند. چرا که صاحبان سنت از عصمت و طهارت برخوردار بوده ، اطاعت و پیروی از آنها به فرمان خداست.
بدعت ها سبب می گردد ، رسوم باطل جایگزین سنت ها شوند و سنتهای راستین به فرامشی سپرده شوند و هر شخصی خواست و اراده خود را در غالب دین بر مردم تحمیل نماید .
۳ – گمراهی : بدعت گذاری در دین سبب دوری از حق و افتادن در وادی گمراهی است . بدعت گزار نه تنها خود در وادی گمراهی است که با بدعت چه بسا مایه گمراهی انسانهای بیشماری گردد .
۴ – باطل شدن عمل ها : بدعت گزار با دست اندازی در دین و کم و زیاد کردن احکام خدا هم در عمل و هم در اندیشه و اعتقاد از حق فاصله می گیرد در نتیجه اعمال و عبادات او بی ثمر بوده مقبول درگاه حق نخواهد بود که امروز کاملا در این وزطه تاریک سقوط کرده ایم .
۵ – پیدایش فتنه ها : یکی از آثار منفی و پیامد های خطرناک بدعت ایجاد فتنه و آشوب است .
امام علی (ع) فرمود : ای مردم همانا آغاز فتنه ها و آشوب ها پیروی هوسها و جعل مقرراتی است مخالف قرآن
آری بدعت در عرصه دین و ارزشها سبب ایجاد فضای نا مطلوب ، آمیخته شدن حق و باطل می گردد، تشخیص حق و حق مداران از مدعیان دروغین دشوار می شود. ظلم ، حق کشی بی عدالتی ، تکفیر ، بی اعتمادی رواج میابد .
جناب وزیر
شما با قبول استثنا کردن شهر مشهد ، ضمن پایه گذاری نوعی حکومت فدرالی در کشور، به ۵ موزد بالا که بعنوان پیامدهای خطرناک بدعت در دین نام برده شد ، جامه عمل پوشانده و به طراحان آن کمک کردید به اهداف خود ( که حاصل هوای نفسانی آنان است ) دست یابند .
با توجه به موارد مذکور بدعت گزاری در دین هم در کوتاه مدت و هم در بلند مدت آثار مخرب و ویرانگری از خود بجا می گذارد و دین گریزی جوانان را بدنبال خواهد داشت . متاسفانه استثنا کردن شهر مقدس مشهد از اجرای کنسرت جز همان بدعت های خطرناکی است با بی تدبیری برخی مسئولین در حال شکل گیری است
جناب وزیر
کشور ما یک میثاق ملی مترقی بنام ” قانون اساسی ” دارد و در ان هیچ اسثتنایی وجود دارد و اگر قرار باشد این میثاق و پیمان شکسته شود ، هر فردی هوس خواهد کرد خواست خود به نام دین بر مردم تحمیل نماید .
اگر امروز شهر مشهد مستثنا شود ، این تفکر غلط همانند علف هرز به کل جامعه تسری خواهد یافت و شاید روزگاری برسد که هر روستا که امامزاده ای دارد ، شادمانی در آن قدغن گردد .
جناب وزیر
شما که توانایی صیانت از حق جوانان یک شهر را ندارید ، شما که توان جلوگیری از انتشار یک نشریه لغو امتیاز شده و هتاک را ندارید ، شما که برابر هر خواسته غیر قانونی و غیر شرعی تسلیم محض هستید چه دلیلی دارد ردای وزارت را بر تن کرده و بر کرسی ریاست جلوس کنید که حاصل خون ۲۳۰ هزار شهیدی است که جهت پاسداشت از اسلام ریخته شده است .
جناب وزیر
قاطعیت و شجاعت دو ویژگی مهم هستند که در نهج البلاغه برای دولت مردان و کارگزاران بیان شده است . اگر رهبران دینی در مقابل مشکلات، سرزنشها و جو حاکم در جامعه شان تسلیم شده واحساس ترس کنند هیچگاه در ایفای رسالت عظیم خویش موفق نخواهند شد .
کلام آخر :
مردم در انتخابات سال ۹۲ به اقای روحانی رای دادند تا تحجر و کج اندیشی از سیمای کشور رخت بربندد ، متاسفانه عملکرد شما نه تنها امیدها را از بین برده ، بلکه متحجرین و دگم اندیشان را بیشتر از قبل جری تر کرده است .
مردم از شما انتظار داشتند بعد از ۸ سال دوران سیاه احمدی نژادی با حضور دولت تدبیر و امید آن زخم های ۸ ساله التیام یابد و حال که شما نیز تسلیم فشارهای غیر قانونی شده و برای صیانت از صندلی خود به هر خواسته ای تن می دهید ، مردم با کدام امید شما را خادم خود دانسته و سال آینده پای صندوق رای حاضر شوند .