نزدیکان احمدینژاد با توجه به رصد اوضاع و حمایت جریانهای سیاسی از روحانی، به این نتیجه رسیدند که امیدی برای ورود به انتخابات وجود ندارند. در طول چند روز گذشته حمایتهای مختلفی از روحانی در میان اصولگرایان دیده شد. تلاش تیم دولت قبل بر این بود که بتوانند این گزاره را در جامعه جا بیندازند که «روحانی رئیس جمهور یک دورهای خواهد بود» اما لاریجانی در گفتوگو با هفته نامه مثلث ضمن بیان اینکه «احمدینژاد جاذبهای برای مردم ندارد» تاکید کرده بود که «بعید است روحانی رئیسجمهور یک دورهای باشد». طنین این گفتوگو را در اظهارات دیگر فعالان سیاسی اصولگرا نیز میشد مشاهده کرد. مصباحی مقدم، سخنگوی جامعه روحانیت مبارز که پیشتر، از ردصلاحیت «قطعی» احمدینژاد خبردادهبود، به خبرآنلاین گفت: «اینطور نیست که شرایط آقای روحانی بهگونهای باشد که مورد اقبال اصولگرایان قرار نگیرد و محتمل است مجموعه اصولگرایان در انتخابات ریاست جمهوری از ایشان حمایت کند و اگر گزینه بهتری نداشته باشیم وارد گفتوگو با ایشان خواهیم شد». در کنار اظهارات مصباحی مقدم، باهنر نیز با اشاره به اینکه «ما با دولت روحانی کار داریم»، گفت: «مخالفان علاقه دارند دولت روحانی یک دوره ای باشد، هر چند تجربه نشان داده ریاست جمهوری در کشور ما دو دوره ای است؛ اما به هرحال در سپهر سیاسی هیچ اتفاقی غیرممکن نیست و ممکن است تا هفت، هشت ماه آینده برای بالارفتن احتمال رای کارهای مثبتی انجام شود»(ایسنا،۱۷/۳/۹۵)
بالا بردن هزینههای رد صلاحیت
تیم سیاسی و رسانهای دولت قبل، پس از پایان انتخابات مجلس و شکست اصولگرایان، وارد عرصه سیاسی شد تا بتواند یکبار دیگر احمدینژاد را به عنوان گزینه «نجات دهنده اصولگرایی» مطرح کند. آنها با ترتیب دادن برخی سفرهای استانی و جلساتی که تلاش می کردند پر سروصدا برگذار شود، پروژهای را دنبال میکنند که بتوانند به وسیله آن، احمدینژاد را از سد شورای نگهبان عبور دهند. احمدینژاد به میان مردم میرود تا با تحریک آنها هزینههای ردصلاحیت خودش را بالا ببرد. اما در گوشه و کنار حرفهای زیادی شنیده می شود. یک منبع آگاه دو هفته قبل به هفته نامه اصولگرای مثلث گفته بود که «برای رد صلاحیت احمدینژاد هزینههای لازم پرداخته خواهد شد». (مثلث، شماره ۳۱۰) این موضوع در کنار سکوت اصولگرایان در قبال برنامههای احمدینژاد معنای بیشتری پیدا کرد. هیچ کدام از رسانههای اصولگرا در مورد سفرهای استانی احمدینژاد واکنشی نشان ندادند و از سیاست «بایکوت» استفاده کردند.
ناامیدی در اردوگاه احمدینژاد
دو مولفه «بایکوت رسانهای احمدینژاد» و «حمایت اصولگرایان از روحانی» موجب شد تا احمدینژادیها، از حضور در انتخابات آینده ناامید شوند.هنوز قاطعانه نمیتوان گفت که آنها زودتر از موعد، خود را از رقابت کنار کشیدند. همچنان این احتمال وجود دارد که بخواهند با اعمال فشار ، هزینههای ردصلاحیت احمدینژاد را بالا ببرند، اما اظهارات عبدالرضا داوری (از اعضای تیم رسانهای هوادار احمدینژاد) نشان میدهد که یاس و ناامیدی به درون این اردوگاه به طرز عجیبی رسوخ کرده است.
تیری بر سنگ
در ماههای اخیر تیم رسانه ای احمدی نژاد دو هدف عمده را دنبال میکرد. نخست، با «قیام» خواندن حضور مردم درسفرهای استانی احمدینژاد سعی در پررنگ کردن استقبال مردمی از او را داشت و دوم، کم رنگ نشان دادن استقبال مردم از روحانی در سفرهای استانی. به عبارت سادهتر تیم دولت قبل میدانست نمیتواند بر روی پایگاه رای شهرهای بزرگ و طبقه متوسط مانور کند. چراکه نتیجه انتخابات مجلس و خبرگان را در پیش چشم داشت. پس دو هدفگذاری مشخص صورت گرفته بودکه،اول احمدینژاد ناجی اصولگرایان نمایش داده شود و مردم شهرستانها او را میخواهند و نظام نباید وی را رد صلاحیت کند. دوم،روحانی مورد اقبال مردم نیست که البته تیرشان به سنگ خورد.
قیاس امروز با «سقیفه»
علاوه بر دو مولفه «بایکوت رسانهای» و «حمایت اصولگرایان از روحانی» حملات جدید به جریان انحرافی و خود احمدینژاد هم به نوعی مزید برعلت شد تا داوری در کانال شخصی خودش با انتشار دو تصویر، ناامیدیشان را برملا کند. او در اولین پست تلگرامی خودش برای معرفی «نظام»، از واژه «سیستم» استفاده کرده و نوشت: «حمایت لاریجانی، باهنر و مصباحی مقدم از روحانی و نیز آغاز دور جدید حملات علیه دکتر احمدی نژاد به نام «جریان انحرافی»، نشان میدهد که «سیستم» برای تداوم ریاست جمهوری روحانی در حال قانع شدن است.» علاوه بر این داوری در دومین مطلبی که ارائه کرد مدعی شد حمایت از روحانی تصمیمی است که در جمع گرفته شده تا «حقیقت و عدالت» قربانی «مصلحت و امنیت» شود. در این کانال، ذیل عکسی تزئینی از سقیفه نوشته شد: «در طول تاریخ، غلبه راهبرد «مصلحت-امنیت» محور بر راهبرد «حقیقت-عدالت» محور، «سقیفه»ها را رقم زده است.»معنای حرف این عضو تیم احمدینژاد این است که به مانند دوران سقیفه، جناحهای سیاسی گردهم آمدند تا «حقیقت و عدالت» (تعبیری که برای احمدینژاد به کار می برند) را قربانی کنند. درحالی که ما همچنان شاهد حضور رهبری نظام هستیم، انطباق شرایط موجود با شرایط پس از رحلت پیامبر، چه معنای خاصی میتواند داشته باشد؟ پاسخ را باید از آنها پرسید که برای رسیدن به قدرت دست به هر کاری می زنند و در صورت ناامیدی هر عملی را مباح می شمارند.