نمیتوان منکر اقدامات نامناسب مسئولان گذشته این دستگاه بود ولی نکته ای که در این سالها بیشاز پیش مطرح است، بحث وقوع تخلفاتی جدی و برخی اختلاسها طی دوره مدیریت دولت قبل است. مسئلهای که به نظر میرسد این روزها به بحران و چالشی میان مسئولان تبدیل شدهاست!برخی برای جلب توجه قشری از مردم در آستانهانتخابات مسائلی را مطرح کردند تا نشاندهند که نگران وضعیت این پرونده مهم هستند ولی بعد از پایان انتخابات طبق روال تفکری که تنها در زمان رایگیری به فکر مشکلات میافتند! تحقیق و تفحص از بنیاد شهید را فراموش کرده و تنها به اظهاراتی میپردازند که گرهای از کار مردم باز نمیکند و تنها جنبه تبلیغاتی دارد.
به گزارش آفتاب، حال این معضل وارد فاز جدیدی شدهاست و آن درگیری میان کمیته تحقیق و تفحص با هیات رئیسه مجلس برسرقرائت نتایج بررسی است!این موضوع را امیر خجسته، رئیس هیات تحقیق و تفحص از بنیاد شهید مدعیشدهاست .وی با تاکید بر اینکه «باید گزارش تفحص از بنیاد شهید تا آخر عمر مجلس نهم قرائت شود»،به«آستان» گفت: هیأت رئیسه قول قرائت این گزارش را برای بعد از انتخابات داده است و انتظار میرود هرچه سریعتر این اتفاق بیفتد.خجسته ادامه داد: با وجود این قول مساعد، تاکنون و بعد از گذشت یک هفته از آغاز مجدد جلسات مجلس، قرائت این گزارش هنوز در دستور کار قرار نگرفته است؛ البته بنده همچنان پیگیر هستم چون باید این گزارش تا قبل از پایان عمر مجلس نهم خوانده شود.
فشار و کارشکنی!
خجسته که بارها از مشکلات ارائه نتیجه تحقیق گلهمند بوده است!با اشاره به آخرین نطقش در صحن علنی مجلس که در انتقاد به کارشکنیها در تصویب تفحص از بنیاد شهید در این هیأت بیان شده بود نیز گفت: فشارها و سنگاندازیهایی از بیرون و درون مجلس برای به تصویب نرسیدن این گزارش صورت گرفت ولی در نهایت، گزارش در هیأت به تصویب و سرانجام نرسید. من نیز تمامی مستندات را به هیأت رئیسه و شخص آقای لاریجانی دادم تا تصمیم مقتضی گرفته شود.
۱۳۰۰صفحه مستند بلاتکلیف
خجسته قبل از انتخابات یعنی در آذرماه با بیان اینکه فشارهای سیاسی برای جلوگیری از به نتیجه رسیدن تحقیق زیاد است، گفته بود: در این تحقیق و تفحص ۴۵ کارشناس و خبره از دیوان محاسبات، سازمان بازرسی و بانک ملی کار کردند و ۳۰ هزار برگ سند به دست آوردند و بیشتر از ۱۱۰ هزار ساعت کاری فعالیت کردند و ۱۳۰۰ صفحه مستندات داریم.
وعدههای سرخرمن!
این در حالی است که امیر خجسته آخرین روزهای سال گذشته به خبرنگار روزنامه ایران گفته بود که کار تحقیق و تفحص تمام شده و گزارش آن را به هیأت رئیسه مجلس ارسال کردهایم. او از احتمال قرائت گزارش در آخرین روزهای سال ۹۳ و بعد از بررسی لایحه بودجه خبر داده بود! روزنامه ایران در گزارشی مدعی میشود:«هرچند هنوز جزئیات تخلفات انجام شده در بنیاد شهید اعلام نشده است اما از اختلاس ۱۵ میلیارد تومانی و جابهجایی ۱۷۰ میلیاردی در حسابهای بنیاد شهید و خروج این منابع از کشور سخن به میانآمدهاست. خجسته پیش از این نیز در گفتوگویی گفته بود، در میانه گزارش بودیم که متوجه شدیم بخشی از اموال از کشور خارج شده است. از سوی دیگر برخی بانکها و مؤسسههای مالی و اعتباری از جمله بانک دی و سازمان اقتصادی کوثر در این بنیاد تخلفهای مالی فراوانی داشتهاند و بند به بند در گزارش به آن پرداختهایم.»
نباید حرف زد!
برای بررسی بهتر و اطلاعاز وضعیت تحقیق و تفحص از بنیادشهید به سراغ چهرههای اصلی دخیل در این پرونده رفتیم ازهمه افرادی که به نوعی در این پرونده مسئول بودند، سوال کردیم ولی هیچ پاسخ مناسب و دقیقی نگرفتیم. غلامعلی جعفرزادهایمنآبادی در پاسخ به سوال«قانون» مبنی بر اینکه وضعیت پرونده به کجا رسیدهاست،تنها به یک جمله بسنده کرد و اعلام کرد که تصمیمگرفتیم در این باره سخنی نگوییم و تنها آقای خجسته پاسخگو باشد. در ادامه با بهرامبیرانوند ، نماینده جانباز واز افرادی که در جلسات تحقیق و تفحص حضور داشته است، به گفت وگو نشستیم.این نمایندهمجلس در پاسخ به این سوال که اطلاع جدیدی از پرونده دارید یا خیر گفت:اطلاعجدیدی نیست. وی افزود: وضعیت این پرونده خاص است و برای آن زحماتی که کشیده شده است ولی در جمعبندی نهایی برای ارائه گزارش و اعلام نظر اعضا وحدت وجود ندارد.بیرانوند ادامه داد: باید حوصله کرد و دید گزارش قرائت خواهد شد!وی در پاسخ به این سوال که آیا گزارش در این مجلس قرائت خواهد شد یا خیر،تاکید کرد: به هیچ وجه مشخص نیست که گزارش به مجلس نهم برسد.
حوصله ندارم
در ادامه به سراغ مجتبیرحماندوست از نمایندگان کمیسیون اجتماعی مجلس که خود از جانبازان دفاع مقدس است رفتیم و موضوع را از وی که پیگیر کردیم با بیمیلی گفت:حوصله ندارم پاسخ دهم،از سایرین بپرسید!
مشکل هیات رئیسه با پرونده
از پاسخگویی اعضای تیم تحقیق و تفحص که ناامید شدیم، با توجه به سخنان امیرخجستهکه هیات رئیسه باید تصمیم قرائت در صحن را بگیرد، به سراغ اعضای هیات رئیسه مجلس رفتیم. البته رؤسا را که به راحتی نمیتوان پیدا کرد و سایرین نیز که در مواقع دیگر به راحتی در دسترس بودند و درمورد همه مسائل سخن میگفتند در این ایام یا از دسترسخارج بودند یا با شنیدن نام پرونده از پاسخگویی فرار میکردند.در همین راستا علیرضا سفیدان منادی از اعضای هیات رئیسه مجلس در پاسخ به سوال «قانون» تنها گفت: من مرخصی هستم و خبر ندارم! از سوی دیگر ضرغام صادقی نیز با شنیدن موضوع سوال از پاسخگویی اجتناب کرد!
چرا فشار؟چرا فساد؟
با توجه به اهمیت موضوع مورد بررسی و لزوم حفظ شأن و جایگاه نهادی مانند بنیاد شهید، باید پرسید که چرا این فشارها از جهات مختلف بر پرونده وارد میشود؟چرا هیات رئیسه از قرائت بررسی این پرونده در صحن علنی طفره میرود؟ چرا نمایندگانی که در زمان انتخابات خود را مرید مردم معرفی میکنند در دوران پسا انتخابات خود از انجام وظیفه اصلی خود که پاسخگویی است هم فرار میکنند؟با لایههای فسادی که اینسالها در نهادهایی مانند بنیادشهید رخنه کرده باید چه کرد که در آینده دیگر شاهد این فسادها و پروندهها نبود؟عامل اصلی بروز و ایجاد این سوءاستفادهها چیست؟آیا تنها باید با سیاهی لشکر فسادها مقابله کرده و به تحقیق و تفحص بسندهکرد یا اقدامی مناسبتر لازم است؟چرا نمایندگانی که تا قبل از ۷اسفند در میتینگهای انتخاباتی خود از نهضت مبارزه با فساد سخن میگفتند،این روزها درباره پرونده بنیاد شهید سکوت کرده اند؟