وزیر صنعت از جمله وزرایی است که هر از چندگاهی با اظهار نظرهای شگفت انگیز خود؛ مردم را به حیرت وا می دارد. اگرچه چندی نمی گذرد که تمام آن اظهارات یا تکذیب می شوند یا اینکه رسانه ها را به برداشت غلط یا اقدام مغرضانه متهم می کنند.
به گزارش «تابناک»، محمدرضا نعمت زاده که از وی می توان به یکی از حامیان بدون چرای صنعت مترقی خودروسازی در کشور نام برد، در تمام دوران ایجاد کمپین «خرید خودروی صفر ممنوع» با تمام قوا به مقابله با این کمپین پرداخت و از هیچ حمایتی از خودروسازان دریغ نکرد. حتی کار به جایی رسید که وزیر صنعت در حمایت از خودروسازان و تقبیح کمپین ملی «خرید خودروی صفر ممنوع»، این کمپین را یک خیانت بزرگ خواند.
اگرچه این سخن به سرعت تکذیب شد و اعلام شد ایشان منظور دیگری داشته است که دوباره دیشب نیز در سخنانی در یکی از برنامه تلویریونی این موضعگیری را به بیانی دیگر تکرار کرده است. وزیر صنعت در برنامه نگاه یک درباره کمپین نخریدن خودرو بیان کرده است:
« در بخش خودرو نیز برخی افراد ناآگاه با تشکیل کمپین نخریدن خودرو انتظار کاهش قیمت را ایجاد کردند که بنده از همان ابتدا گفتم که همین عدم افزایش قیمت از سال ۹۳ با وجود تورم به معنای کاهش قیمت خودرو است و بدون افزایش تولید و سرشکن شدن هزینه ها، کاهش قیمت امکان پذیر نیست.»
در واقع این بار نیز آقای نعمت زاده افرادی را که به کیفیت خودروها نسبت به قیمتشان اعتراض داشتند را ناآگاه حطاب می کند و در اقدامی مطایبه آمیز بیان می کنند همین که قیمت ها افزایش نیافته است به این معنا می باشد که قیمت خودرو کاهش داشته است!
وی همچنین در ارتباط با کیفیت خودرو استدلال می کند که من ۷ سال است که سمند سوار می شوم و مشکلی در آن نمیبینم. البته معلوم نیست که اقای وزیر در این دو و سه سالی که به مقام وزارت رسیدند کدام ماشینی را که سوار می شوند را با سمند اشتباه گرفته اند که هیچ مشکلی نداشته است! چون حتی ماشین محافظان آقای نعمت زاده سمند نیست!
آقای وزیر رکود را هم گردن مردم انداخت
در سال های اخیر تولیدکنندگان و مردم با تورم و رکود دست و پنجه نرم می کنند که بر اساس قول های انتخاباتی قرار بود برخی از آنها در صد روز و برخی ظرف مدت یک سال بهبود پیدا کنند؛ این در حالی است که آقای وزیر در بخش دیگری از این برنامه تلویزیونی مردم را عامل رکود معرفی می کند!
آقای نعمت زاده در پاسخ به سئوالی پیرامون علت رکود در بخش صنعت بیان می دارد:
«بحث برجام و مجهول بودن زمان سرانجام آن در کشور سبب شد در حوزه های مختلف مردم منتظر تعیین تکلیف نهایی شوند و برخی نیز معتقد بودند قیمت ها کاهش می یابد و همین موضوع موجب ایجاد رکود شد.»
در واقع آقای وزیر با بیان اینکه مردم با توجه به برجام از خرید برخی کالا منصرف شده اند را عامل رکود می دانند. ایشان هیچ اشاره ای نمی کنند که چه اقداماتی و چه سیاست هایی دولت باید انجام می داد و یا باید انجام نمی داد که وضعیت تولید کشور امروز به اینجا نرسد.
جالب اینکه آقای نعمت زاده به راحتی مردم را عامل مشکلات اقتصادی کشور معرفی می کنند و بدون هیچ توضیحی درباره عملکرد خودشان در سه حوزه صنعت، معدن و تجارت همه مشکلات را به گردن مردمی می اندازند که ذره ای در تصمیمات آن وزارت خانه دخالتی ندارند و البته متضرر از تصمیمات آن وزارت خانه هستند.
اینکه مردم در رکود اقتصادی باید پاسخگو به مسئولان دولتی باشند، نیاز به تئوری پردزای جدید در عرصه علم سیاست و اقتصاد دارد. چرا که در سیستم اقتصادی که دولت در تمام تار و پود آن حضور دارد و مردم متضرر از این حضورند، پاسخ دهی مردم امری بدیع است که باید در آینده بیشتر در مورد آن تحقیق و پژوهش شود.
البته باید منتظر بود که آقای نوبخت چگونه می خواهند اظهارات شعف برانگیز آقای نعمت زاده را توجیه می کنند و بگویند منظور آقای وزیر فلان بود یا فلان نبود. اگرچه این بار دوربین صدا و سیما تمام اظهارات ایشان را ضبط و پخش کرده است و بسیاری از بینندگان اظهارات شگفت انگیز ایشان را به صورت مستقیم مشاهده کرده اند. بنابراین شاید این موضوع کار را برای تکذیب و توجیه سخت تر نماید.