عضو شورای مرکزی اعتماد ملی با بیان اینکه حکومت بر مردم بدون رضایت آنان جایگاهی در تفکر اسلامی ندارد، گفت: انشاالله با راهیابی نمایندگان واقعی مردم به این دو مجلس مهم، زمینه همدلی و همزبانی فراهم آید.
حجتالاسلام والمسلمین رحمتالله بیگدلی در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، با یادآوری رهنمود مقام معظم رهبری مبنی بر حقالناس بودن آرای مردم گفت: حقالناس دانستن آرای مردم به این است که هم از آرای ریخته شده در صندوق قاطعانه صیانت شود و هم شرایطی فراهم شود که همه سلایق، کاندیداهای واقعی خود را در انتخابات داشته باشند.
وی با اشاره به حدیثی از رسول خدا(ص) اظهار داشت: از منظر قرآن کریم منصبها و مسؤولیتها، امانتهایی هستند که باید به اهلش واگذار شوند؛ «همانا خدا به شما فرمان میدهد که امانتها را به صاحبانشان باز گردانید و چون در میان مردم به داوری نشینید به عدل داوری کنید، خدا شما را چه نیکو پند میدهد هر آینه او شنوا و بیناست.»
این استاد حوزه و دانشگاه با تاکید به نقش اساسی مردم در انتخاب کارگزاران حکومت در نظام اسلامی تصریح کرد: قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران در بیان مبنا و منشا قدرت حکومت، بر حق حاکمیت مردم صحه گذاشته است و از آنجایی که بسیاری از تدوینکنندگان این قانون، فقهای بزرگی بودند که در مقام مرجعیت دینی قرار گرفتند میتوان به جرات گفت که مبنای حق حاکمیت مردم در قانون اساسی از مبانی و آموزههای دینی نشات گرفته است.
بیگدلی با اشاره به اهمیت رعایت مبانی دینی و حق حاکمیت مردم که در قانون اساسی بر آن تصریح و تاکید شده است، خاطرنشان کرد: بر این اساس، یک مسلمان هرگز به خود اجازه نمیدهد که در واگذاری مناصب به افراد جز به حق حاکمیت مردم و میزان بودن رای آنان و شایستگیها و توانمندی های فرد به چیز دیگری فکر کند و آن را ملاک قرار دهد!
وی افزود: در اندیشه اسلامی مسئله رضایت و حق حاکمیت مردم به قدری مهم است که امیرالمؤمنین امام علی(ع) با آن مقام شامخ و بهرهمندی از ملکه عصمت، یکی از دلایل اصلی پذیرش حکومت را حضور گسترده مردم و فشار آنان بر آن حضرت برای قبول خلافت عنوان و تصریح میکند که اگر رای قاطع مردم به آن حضرت نبود هرگز خلافت را قبول نمیکرد. امام علی(ع) پس از پذیرش منصب خلافت، دلیل آن را درخواست قاطبه مردم و نبود شخص شایستهای جز خود آن حضرت برای حکومت عنوان کرد و در نامهای خطاب به مردم کوفه نوشت: خداوند آگاه است که چاره ای جز پذیرش حکومت نداشتم و اگر شایستهتر از خود را مییافتم، هرگز بر او پیشقدم نمیشدم.
این عضو اعتماد ملی یادآور شد: از این سیره پاک و مقدس امیرالمؤمنین استنباط میشود که دیکتاتوری و حکومت بر مردم بدون رضایت آنان هیچ جایگاهی در تفکر اسلامی ندارد و کسی حق ندارد که به جای مردم برای آنان تصمیم بگیرد و خود و کارگزاران حکومت را بر مردم تحمیل کند.
بیگدلی در ادامه به دیدگاههای رهبر فقید انقلاب اسلامی اشاره کرد و ابراز داشت: بر همین اساس است که امام خمینی در قامت معمار جمهوری اسلامی بارها و بارها بر میزان بودن رای ملت تاکید میکرد و میفرمود حکومت اسلامی، حکومت ملى است با آرای ملت مىآید و ملت او را حفظ مىکند و هر روز هم که برخلاف آرای ملت عمل بکند قهراً ساقط است.
عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی با بیان اینکه امیدوارم که با مبنا قرار دادن دیدگاههای معمار بزرگ جمهوری اسلامی و رهنمود مقام رهبری در خصوص حقالناس دانستن رای مردم، نهادهای مسوول در انتخابات به گونهای عمل کنند که انتخابات مجلس خبرگان رهبری و انتخابات مجلس شورای اسلامی منشا وحدت و انسجام ملی شود، عنوان کرد: انشاءالله با راهیابی نمایندگان واقعی مردم به این دو مجلس مهم، زمینه همدلی و همزبانی و استحکام بیشتر نظام و حرکت به سوی حل مشکلات عدیده کشور فراهم آید.