برنده مناظره اول ماراتن شش کاندیداى انتخابات ریاست جمهورى دوازدهم، اسحاق جهانگیرى بود. از طرفى، تلاش سید ابراهیم رئیسى براى سرپوش گذاشتن بر چهره همیشه عبوس خود، حرکت جالبى از ایشان به نظر مىرسید. او برخلاف تصور، تلاش کرد مودب باشد و با هیچ رقیبى به تنش نیفتد. روحانى هم مثل همیشه در مقابل انتقادات کوتاه آمد و قالیباف نیز بازنده اصلى مناظره به نظر مى رسید. میر سلیم و هاشمى طبا نیز خنثى تلقى مىشدند. وضعیت اگر با چنین استراتژى تبلیغاتى پیش برود، خطر جدى، اصلاح طلبان و اعتدالیون را تهدید
مى کند. تهدید از این جهت که اگر جهانگیرى در مناظره دوم هم تقویت شود و روحانى جانب محجوبیت را در پیش بگیرد و هر چند جهانگیرى در آخر به نفع او کنار برود، کشیده شدن انتخابات به دور دوم را حتمى مى کند و این به هیچ وجه به نفع اعتدالیون و دولت تدبیرو امید نیست. چرا که شرایط حاکم سیاسى بر انتخابات هاى دور دوم و کاهش حضور مردم نسبت به دور اول،موجب تقویت جناح راست شده و این به نفع روحانى نبوده و پیروزى رئیسى را محتمل مى سازد.
هر چند تحلیل غالب بر این است که حسن روحانى بار دیگر بر مسند ریاست جمهورى خواهد نشست و سید ابراهیم رئیسى براى اهداف دیگر حاکمیتى،پایگاه مردمى براى خود جمع خواهد کرد اما خطر دور دوم نیز وجود دارد. اگر اصلاح طلبان و اعتدالیون که در یک اردوگاه متحد تعریف مى شوند قصد اتمام انتخابات در دور اول با راى قاطع مردم به نفع خود را دارند باید چرخشى در روش تبلیغات رسانه اى خود بکار گیرند و نگذارند روحانى در مقابل جهانگیرى ضعیف جلوه داده شود. روحانى ضعیف نیست اما روش ظاهر شدن او در مناظره، نیازمند بازاندیشى و جسارت بیشتراست.
روحانى، رییس جمهور قابلى است و براى سوالات و تهدیدات کاندیداى مقابل پاسخ دیپلماتیک و هوشمند دارد اما سیستم افکار سنج مبارزه انتخاباتى به کلمات، حرکات و عکس العمل ها بسیار حساس است و سبد راى ها را جابجا مى کند. از این جهت باید مراقب بود تا ایراد عزیز از این خان دوازدهم نیز به سلامت عبور کند و این عبور موفقیت آمیز موجب رشد اقتصادى، عزت ملت و آرامش کشور را به دنبال داشته باشد.
منبع : هفته نامه خانه تبریز به قلم مدیر مسئول