سخنگوی دولت در انتقاد از برهم زدن نشستهای قانونی: بعضیها آتش به اختیار هستند! هم خودشان تشخیص میدهند و هم فتوا میدهند و هم وارد عمل میشوند!
هشدار نوبخت درباره اخلالگری خودسرها در مراسم قانونی:
دولت جلوی مخالفان آزادی بیان را می گیرد
سخنگوی دولت در جلسه پرسش و پاسخ خود با خبرنگاران به پرسشهایی درباره اتفاقات سیاسی روزهای اخیر از ایجاد تنش برای جلوگیری سخنرانی اصلاحطلبان در قرچک ورامین تا سفر رئیس جمهوری روسیه به تهران پاسخ داد. محمدباقر نوبخت در سخنانی درباره هیأت نظارت بر برجام، با بیان اینکه این هیأت از سوی شورای عالی امنیت ملی تعیین و ترکیب و چگونگی عملکرد آن اطلاعرسانی خواهد شد، اظهار داشت: این هیأت، یک هیأت رسمی است و گزارشهای خود را به رهبری ارائه خواهد داد. نوبخت با تأکید بر اینکه موضوعات مربوط به برجام باید به این هیأت واسپاری شود، گفت: «اگر از فردا هر کس به خودش اجازه دهد بگوید این نحوه اجرای برجام طبق چارچوب نیست، سنگ روی سنگ بند نخواهد شد. ممکن است از فردا هر کسی که وارد کشور شود، بگویند این نفوذی است! بگذریم که چه جانی از ما گرفته خواهد شد، اما مهمتر از آن سرمایهها و سرمایهگذاری از کشور متواری خواهند شد.»
نوبخت در ادامه تلویحاً در سخنانی که هم به منتقدان برجام و هم به اظهارات یکی از نمایندگان مجلس در مخالفت با ارائه مجوز از سوی فرمانداری برای برگزاری نشست سیاسی اصلاحطلبان اشاره داشت، گفت: «بعضیها آتش به اختیار هستند! هم خودشان تشخیص میدهند و هم فتوا میدهند و هم وارد عمل میشوند! اگر هر مقامی مثل وزارت کشور اظهار نظر کند، برخی بگویند «او غلط کرده» دیگر سنگ روی سنگ بند نخواهد شد. همه اینها را رهبری نظارت می کنند.»
سخنگوی دولت همچنین در پاسخ به سؤالی که به جدیت دولت برای حمایت از برگزاری مراسم مجوزدار در ورامین از یکسو و لغو مراسم دیگری در اندیمشک اشاره داشت و جویای برنامه دولت برای حمایت از میتینگهای انتخاباتی دارای مجوز بود، گفت: «حادثه ورامین همان طور که اولین مورد نبود، آخرین هم نخواهد بود. تقابل دو سلیقه است. یک سلیقه اجازه می دهد همه افراد در چارچوب قانون اساسی بتوانند نظر بدهند، ولی سلیقه دیگر نه. کما اینکه مخالفان دولت تا جایی که میتوانند برنامههای خودشان را برگزار میکنند و هیچ مزاحمتی برایشان نیست. اما باید از این سو هم تحمل کنند تا نظرات مقابل آنها هم مطرح شود.» وی در این باره افزود: «وقتی برنامهای قانوناً مجوز دارد، مخالفت با آن مخالفت با شرع است. نباید اجازه دهیم جلوی آزادی بیان و آزادی نظر را بگیرند. موضع صریح و قطعی دولت این است که اگر کسی با آزادی بیان مخالفت کند، جلوی او را خواهیم گرفت.»
ارائه بودجه ۹۵ و برنامه ششم
سخنگوی دولت همچنین از تهیه پیشنویس لایحه بودجه ۹۵ و برنامه پنجساله ششم کشور در سازمان مدیریت و برنامهریزی با رویکرد مبتنی بر اقتصاد مقاومتی، رشد اقتصادی و بهبود معیشت مردم خبر داد و گفت: «این اسناد تهیه و به دولت تقدیم شده است و انتظار داریم دولت بزودی آنها را تصویب و به مجلس ارائه کند.» نوبخت با تصریح اینکه آنچه در لایحه بودجه و برنامه ششم توسعه پیشبینی شده حاصل «عقل جمعی»است، وعده داد که در جلسهای فوقالعاده جزئیات برنامه ششم توسعه را با رسانهها در میان بگذارد.
ترمیم واقعبینانه حقوق شاغلان و بازنشستگان دولت
نوبخت در ادامه به مختصات و فرجام بسته اقتصادی کوتاه مدت دولت پرداخت و با بیان اینکه مأموریت این بسته اقتصادی فقط برای تحرک بخشیدن به اقتصاد کشور در چند ماه باقیمانده تا پایان سال است، گفت: «در این بسته دولت برای تحقق بخشیدن به اقتصاد کشور از دو ابزار مالی و پولی استفاده کرده است و رقمی که دولت از خزانه باید به اقتصاد ملی تزریق میکرد هفت هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان است و نیمی از آن یعنی حدود سه هزار و چند صد میلیارد تومان نیز باید تسهیلات پرداخت میشد. با این وجود عمده توجه رسانهها به بخشی معطوف شد که نصف کار ابزارهای مالی است.»
سخنگوی دولت با اشاره به رشد ۹ درصدی اعتبارات پرداخت شده عمرانی و رشد ۷ درصدی اعتبارات جاری کشور، خاطر نشان کرد: «این به معنای آن است که با وجود محدودیت اعتباری و برای اجرای سیاست کوتاه مدت تحرک اقتصادی در کشور با صرفهجویی در هزینههای جاری تمرکز اعتبارات به تأمین مالی طرحهای عمرانی بوده است.»
نوبخت با وجود عذرخواهی از کارکنان قوه مجریه و کل نظام اداری کشور به دلیل ممکن نبودن افزایش اعتبارات جاری با توجه به شرایط موجود، گفت: «خدمات نظام اداری را برای توسعه کشور بسیار مؤثر میدانیم و وظیفه داریم که در اولین فرصت برای ترمیم واقع بینانه حقوق و پرداختهای بازنشستگان و شاغلان اقدام کنیم.»
وی در ادامه با اشاره به سفر اخیر خود به اهواز، از رسیدن طرح بزرگ آبی- خاکی دشت خوزستان به مراحل نهایی خبر داد و خاطرنشان کرد: «هم اکنون ۷۰ شرکت ایرانی با ۱۰ هزار نفر در ۵۵۰ هزار هکتار زمینهای دشت خوزستان و ایلام در حال کار هستند و انتظار میرود تا دو سال آینده این طرح به بهرهبرداری برسد.»
تکذیب عزل وزیر صنعت
سخنگوی دولت در ادامه پاسخهای خود به پرسشهای خبرنگاران با تأکید بر اینکه «شایعه عزل آقای نعمتزاده وزیر صنعت، معدن و تجارت صحت ندارد و ایشان از وزیران با تجربه است که کار خود را انجام میدهد»، به مسائل مربوط به اعطای تسهیلات ۲۵ میلیون تومانی خودرو پرداخت.
نوبخت ضمن تأکید اینکه دولت بر حسن اجرای تعهدات خودروسازان در قبال مردم نظارت خواهد کرد، تصریح کرد: «طرح تسهیلات ۲۵ میلیون تومانی خودرو متوقف نمیشود و موانعی اگر باشد، بررسی و برطرف میکنیم.»
وی سپس با اشاره به منشور وزارت صنعت، معدن و تجارت درباره سرمایهگذاری خارجی، دوران پساتحریم را دوره قدرت انتخاب برای همکاری با انبوه کشورها دانست و تأکید کرد: «ساختار اداری ما برای صادرات تربیت نشده است، اما در مذاکره با کشورها اولویت با ورود فناوری و سرمایهگذاریهای مستقیم است.»
سخنگوی دولت در پاسخ به سؤالی درباره غیبت رئیس جمهوری در جلسات مجمع تشخیص مصلحت نیز گفت: «رئیس جمهوری مشغله زیاد دارد اما دولت نهایت همکاری را با مجمع دارد.»
گسترش روابط تهران- مسکو
محمدباقر نوبخت سپس با توجه به سفر روز دوشنبه ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه به تهران بر گسترش روابط تهران- مسکو براساس منافع ملی دو کشور تأکید کرد و گفت: «توسعه روابط ایران و روسیه از روابط اقتصادی فراتر است و در زمینههای فرهنگی و سیاسی نیز میتوانیم همکاریها را گسترش دهیم.» وی با یادآوری اینکه در حال حاضر روابط اقتصادی ایران و روسیه با روابط راهبردی بین دو کشور تناسب ندارد، به تشکیل یک تیم قبل از سفر پوتین برای بهرهگیری از ظرفیتها و توسعه روابط، اشاره کرد و افزود: «باید پذیرفت در ارتباط با روابطی که در کشورهای دوست داریم، برخی موارد پیش میآید که کشورها اختلاف دارند ولی امیدواریم در جهت منافع ملی دو ملت ایران و روسیه اقدامات مشترک صورت گیرد.» وی درباره تحویل موشکهای اس ۳۰۰ روسیه نیز گفت: «ما طبق قراردادهای خود، موضوع را پیش میبریم.»
حذف یارانه پردرآمدها
سخنگوی دولت در بخش دیگری از اظهاراتش به موضوع حذف یارانه پردرآمدها و جزئیات آن پرداخت و تصریح کرد: «اصلاً سیاست دولت نیست که یارانه نیازمندان و کم درآمدان را قطع کند. وزارت تعاون، تلاش دارد برخی از افرادی را که یارانهشان قطع شده شناسایی کرده و برگرداند. همچنین فعالیت برای شناسایی اقشار پردرآمد ادامه دارد.»
سخنگوی دولت همچنین درخصوص خبری که یکی از نمایندگان مجلس درخصوص امحای هزار و ۷۰۰ تن سیب زمینی بیان کرده بود، گفت: «این اقلام اصلاً متعلق به دولت نیست. سازمان مدیریت و برنامهریزی از طریق بانک توسعه صادرات این تعهد را دارد اگر بازار صادراتی برای این محصولات یافته شد، درباره صادرات این محصول، کمک کنیم. چه کسی میپذیرد سیب زمینی تولید و سپس امحا شود؟»